Tarptautinio intelektinės nuosavybės aljanso („International Intellectual Property Alliance“ – IIPA) duomenimis, Ukraina atsidūrė pirmojoje vietoje tarp šalių, kuriose pažeidžiamos autoriaus teisės į kompiuterines programas ir filmus.

„Šioje šalyje yra daug problemų, susijusių su augančiu piratavimu, ypač skaitmeniniu, su silpna teisine baze ir net su vangiu bendradarbiavimu tarp įvairių valstybinių žinybų. Piratinės, neturinčios licencijos programų kopijos naudojamos ne tik privačiame sektoriuje, bet ir valstybinėse struktūrose bei organizacijose“, – rašo straipsnio autorius, kurį cituoja „InoPressa“.

Straipsnyje pastebima, kad šioje specifinėje klasifikacijoje Ukraina aplenkė net tokias klastočių čempiones kaip Kinija, Rusija ir Indija.

IIPA patarė Vašingtonui įvesti ekonomines sankcijas Kijevui, siekdamas apriboti šios JAV pramonės dalies, kurioje dirba per 5 mln. darbuotojų, nuostolius.

Kai kurių analitikų manymu, dabartiniai Ukrainos įstatymai turi pakankamai galių kovoti su piratavimu, jeigu tik jie būtų taikomi. Kaip pranešė teisės ekspertas Aleksejus Christoforovas, naujajame Ukrainos baudžiamajame kodekse, priimtame praėjusių metų pabaigoje, autoriaus teisės gana gerai apsaugotos; už neteisėtą autoriaus medžiagos naudojimą ir platinimą numatyta iki šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)