Apribojimai gali būti pradėti taikyti maisto produktams, kosmetikai ir medikamentams. Tiesa, ekspertai mano, kad sankcijų įvedimas yra daugiau politinio pobūdžio veiksmas, nes rimtesnės įtakos jis Rusijos eksportui neturės.

Kijevo nurodomos priemonės nepažeis Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisyklių, rašo laikraštis. "Jeigu Ukraina pradės taikyti įvežamų konkrečių prekių ar gaminių grupių, prekybos sektorių apribojimus, mūsų šalis ne tik pažeis PPO sutartis, kaip tai neseniai padarė Rusija, ji taip pat gali tapti ir rimtesne pažeidėja nei šiuo metu laikoma Maskva", - rašoma dokumente, kurį vyriausybei parengė Ukrainos Nacionalinės mokslų akademijos Ekonomikos ir prognozavimo institutas.

Pranešama, kad parengtas dokumentas jau perduotas Ministrų kabinetui apsvarstyti. Vis dėlto Tarptautinio perspektyvių tyrimų ekonomistė Angela Boči mano, kad tokių ribojimo priemonių taikymo procedūra - ne toks jau paprastas procesas. Jas turi patvirtinti tarpinstitucinė tarptautinės prekybos komisija, o iš viso siūlymai analizuojami ir derinami nuo 2 iki 11 mėnesių. Patys apribojimai savo ruožtu gali būti taikomi nuo pusmečio iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)