Šiame etape taip pat dalyvauja „Practica Capital“ (VC). Tai didžiausias pradinis finansavimas, gautas pinigų pervedimų sferoje, rašo finextra.com.

„TransferGo“ teikianti skaitmeninio pinigų pervedimo paslaugas, užtikrinančias greitesnį, pigesnį ir patogesnį būdą atlikti tarptautinius pervedimus, įsikūrusi Londone, „Canary Wharf Group“ didžiausiame Europos finansinių technologijų įmonių inkubatoriuje „Level39“. „TransferGo“ nuo savo veiklos pradžios 2013 metais pastebimai išaugo ir dabar aptarnauja daugiau kaip 100 tūkst. klientų, pervedusių per 11 mln. svarų. Kiekvieną mėnesį jos klientų bazė išauga 20 proc.

„TransferGo“ buvo įkurta po to, kai vienas iš jos steigėjų Daumantas Dvilinskas pasipiktino finansiniais biurais ir tradiciniais bankais, kurie už mokėjimus ima pernelyg didelius mokesčius. „TransferGo“ leidžia pervesti pinigus be jokių paslėptų mokesčių, užtikrina, kad gavėją pasieks tikroji suma, ir atlieka pinigų pervedimą beveik realiuoju laiku.

„TransferGo“ praplėtė savo paslaugų geografiją ir įtraukė gavėjus Australijoje, Izraelyje, Pietų Afrikos Respublikoje ir Kanadoje. Šios šalys papildė 39 valstybių sąrašą, kuriame be kitų šalių yra Didžioji Britanija, Airija, Ispanija, Lenkija, Austrija, Rumunija, Kipras, Šveicarija, Estija, Lietuva ir Jungtinės Valstijos.

„TransferGo“ generalinis direktorius D. Dvilinskas sakė: „Džiaugiamės, kad gavome tokio dydžio pradinį finansavimą, kuris ne tik iškels mus aukščiau visų kitų pinigų pervedimo sferos žaidėjų, bet ir parodys, kad pinigų pervedimo paslaugomis nesiekiama sužlugdyti bankų – su jais siekiama bendradarbiauti“.

„Priėmėme strateginį sprendimą bendradarbiauti su daugiau kaip 30 gerbtiniausių ir inovatyviausių pasaulio bankų. Mes naudojamės jų vietine pervedimų infrastruktūra ir galime pasiūlyti sau lygių neturinčią paslaugą, kalbant apie kainą, greitį ir, svarbiausia, saugumą“.

„Level39“ vadovas Ericas Van der Kleijas sakė: „Proporcingas „TransferGo“ augimas yra puiki „Level39“ sėkmės istorija ir mes džiaugiamės, galėdami palaikyti jų augimą kiekviename šios kelionės žingsnyje.

„TransferGo“ visuomet aktyviai dalyvavo mūsų bendruomenėje, naudojosi visais „Level39“ mentorių sesijų, renginių, kūrybinių dirbtuvių ir mūsų augančio investuotojų tinklo privalumais. Šios investicijos reiškia naują erą finansinėms paslaugoms – toms, kurios kuriasi ant stiprių bankų pamatų“.

„TransferGo“ teikia itin būtiną paslaugą migrantams, norintiems nusiųsti pinigų į namus. Tai žmonės, kurie vargu ar gali sau leisti mokėti aukštus mokesčius, kuriuos ima egzistuojantys paslaugų teikėjai“, - pažymėjo buvęs „Apax Partners“ investuotojas Markas Ransfordas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)