Prekybos centro „Ozas“ vadovė Inga Navickaitė sako, kad sausį palyginus su tuo pačiu laiku pernai, beveik dvigubai sumažėjo pirkėjų iš Rusijos ir trečdaliu iš Baltarusijos, pranešta per LRT radijo „Žinias“.

„Svečių iš Baltarusijos sumažėjo beveik 30 proc., mes gauname išrašytų čekių statistiką: jeigu pernai sausio mėnesį turėjome daugiau kaip 5 tūkst. baltarusiams išduotų čekių, šiemet turime šiek tiek daugiau nei 3,6 tūkst., bet pirkinių krepšelis išliko panašus“, - kalbėjo ji.

Pasak jos, užsieniečiai į Lietuvą atvyksta ir darbo dienomis, bet daugiau jų sulaukiama savaitgaliais ir švenčių dienomis.

„Pagrindinė priežastis yra akivaizdi, tai – nuvertėjęs rublio kursas, be to, buvo įvesti papildomi mokesčiai norint išsikeisti valiutą“, - paaiškino I. Navickaitė.

Prekybos centro vadovė pasakojo, kad svečiai guodėsi ir apie sudėtingesnį vizų gavimo procesą.

Sostinės „Akropolio“ atstovas spaudai Frederikas Jansonas teigė, kad jų prekybos centre baltarusių atvykimą į Lietuvą lemia sezoniškumas.

Tikimasi, kad po vasarį – kovą tradiciškai fiksuojamo sumažėjimo, netrukus laukiama prekybos su baltarusiais pagyvėjimo.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė taip pat pastebėjo svečių iš Rytų sumažėjimą. Sparčiausiai sumažėjo svečių iš Rusijos.

Anot jos, svečių iš Rusijos praktiškai nebeliko, Lietuvoje viešinčių Baltarusijos piliečių taip pat sumažėjo, tačiau ne taip sparčiai kaip rusų.

Tikimasi naujų klientų rasti kitose rinkose: Skandinavijoje, Vokietijoje, Lenkijoje. Ieškoma ir naujų skrydžių galimybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (465)