Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė teigia, kad Lietuvos turizmo sektorius atsigauna pernelyg lėtai, lyginant su Europos Sąjungos (ES) šalimis. Pasak jos, atsigavimui yra būtinas profesionalus turizmo politikos formavimas bei aiški ir palanki mokestinė aplinka.
Evalda Šiškauskienė
321 straipsnių
Palangos verslininkai šia vasara skųstis negali, tačiau pastebi – poilsiautojų įpročiai pasikeitė (3)
Pasibaigus vasaros sezonui Palangos verslininkai džiaugiasi išaugusiu poilsiautojų srautu, bet pastebi, jog svečiai tapo taupesni ir nelinkę daug išleisti papildomiems malonumams. Tarp priežasčių didesniam atvykstančiųjų srautui įvardijami ir puikūs orai, ir žinia apie Vokietijos brigados atvykimą į...
Po džiaugsmo dėl „Michelin“ įvertinimo Lietuvai – kartėlis: iš šlovės liko tik didžiulės išlaidos ir bankrotai (66)
Valdžia vienu savo sprendimu maitinimo sektoriui įteikė dovaną, o kitu užmoju atėmė galimybę kvėpuoti. „Tai, kas vyksta, yra smulkaus verslo genocidas“, – įvertino Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė. Po žinios apie restorano „Gastronomika“ užsidarymą ir kiti v...
Po žinios apie užsidarantį restoraną „Gastronomika“, kuris įtrauktas į „Michelin“ gidą, sektoriaus atstovai kritikuoja valdžios požiūrį į verslą ir vardija kylančias problemas. Atrodo, kad restoranai, barai bei kavinės yra pilni žmonių, tačiau verslininkai sako, jog išsilaikyti jiems sudėtinga. Ar į...
Liutauro Čepracko vadovaujamas restoranas „Gastronomika“, kuris birželį buvo įtrauktas į „Michelin“ gidą, pirmadienį paskelbė apie užsidarymą. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė „Delfi“ sakė, kad tokios žinios – tik ledkalnio viršūnė.
Trišalei Tarybai nepavykus susitarti dėl kitų metų minimalios mėnesinės algos (MMA) dydžio, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, kad verslui sutikus ją kelti 10 proc. darbo užmokestis aptarnavimo sektoriuje kils 69 proc., lyginant su 2019 metais. Todėl, pa...
Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė: „Michelin“ žvaigždutes gavusių restoranų apyvarta pakilo net 50 proc. (1)
„Michelin“ žvaigždutes gavusių ar į bendrovės gidą įtrauktų restoranų apyvarta jau išaugo iki 50 proc., teigia Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė. Anot jos, tokie restoranai Lietuvoje padeda visam turizmo sektoriui, nes užsienio turistams parodo – šalyje saugu...
„Michelin“ Lietuvai gali atnešti daugiau nei 4 mln. eurų per metus: pavyzdžiai rodo, kiek tai paveikia kainas (2)
Lietuvai galiausiai patekus į elitinį „Michelin“ gastronomijos žemėlapį, jau dabar neabejojama tokio pasiekimo nauda. Skaičiuojama, jog „Michelin“ atėjimas į Lietuvą kitais metais užtikrins 4 mln. eurų papildomų pajamų, nes suklestės ne tik įvertinti restoranai, bet ir apskritai turizmas. Tačiau syk...
Skaistė: Vyriausybės pozicija nuosekli – nepritarti PVM lengvatos maitinimo sektoriui pratęsimui (1)
Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad Vyriausybė nekeičia savo pozicijos ir neplanuoja pritarti lengvatinio 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo maitinimo sektoriui pratęsimui. Anot jos, didžiąja apimtimi dėl buvusios lengvatos naudą gaudavo greitojo maisto restoranai.
Sostinėje uždaromas Pylimo g. įsikūręs vienas „Jurgis ir drakonas“ restoranų. Delfi tokią žinią patvirtino UAB „Burokėlis ir krapas“, kuriai priklauso minėtas tinklas, direktorė Odeta Bložienė. Pasak jos, restorano uždarymą lėmė keletas dalykų, tačiau vienas didžiausių – nuo šių metų maitinimo įstai...
Lengvatos panaikinimas palietė ne tik restoranus ir kavines: dėl išaugusių kainų tėvai ieško alternatyvų mokyklos pietums (2)
Nuo naujųjų metų valdžiai panaikinus PVM lengvatą maitinimo verslui, šis teigia jau kenčiantis. Su kokiais sunkumais tenka susidurti verslininkams ir kaip jie su tuo kovoja – buvo pasakojama LNK žiniose.
Lietuvos restoranams belaukiant „Michelin“ atstovų apsilankymo, aiškėja naujų detalių. Turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ ketina įsigyti Lietuvos gastronomijos sektoriaus vertinimo ir rinkodaros priemonių paslaugų. Pirkimas dar tik planuojamas, o jo kaina galėtų siekti beveik 1,7 mln. eu...
Defliacija – gera žinia gyventojams, tačiau verslui – iššūkis. Anot ekonomistų, dėl bendro kainų lygio mažėjimo gyventojų perkamoji galia didės, o verslas visų savo problemų ant vartotojų pečių permesti jau nebegalės. Be to, verslus vis dar smaugia aukštos paskolų palūkanos ir atlyginimų augimas, ta...
Protestuojančių žemdirbių traktoriai ir kita technika antradienį užplūdo Vilniaus gatves. Įvairius reikalavimus valdžiai žeriantys ūkininkai žada protestuoti iki pat penktadienio. Nakvoti jie ketina ne tik pas gimines ar viešbučiuose, kai kuriems apsistoti jų namuose pasiūlė vilniečiai, Delfi sakė L...
Nuo naujųjų metų nustoja galioti lengvatinis 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas restoranų, kavinių ir panašių maitinimo įstaigų teikiamoms maitinimo paslaugoms ir išsinešti teikiamam maistui.
Už Naujųjų metų sutikimo nakvynę viešbučiuose lietuviai ryžtasi pakloti įspūdingas sumas: brangiausi kambariai atsieina ir 2000 eurų (8)
Iki Naujųjų metų likus nebe tiek ir daug, sparčiai tirpsta vietos šalies viešbučiuose. Skaičiuojama, kad Vilniuje beliko vos 150 skirtingų apartamentų, tad ir kainos gyventojus gali gerokai nustebinti. Kiek kainuos nakvynė per Naujuosius? Ar tikrai už viešbutį gali tekti pakloti ir 10 tūkstančių eur...
Naujųjų metų sutiktuvių pasiūlymai tirpsta: už vakarienę žmogui gali tekti pakloti ir beveik 500 eurų (2)
Svarstantys, kaip pasitikti Naujuosius metus ne namuose, gali rinktis iš įvairių variantų. Viešbučiuose ir restoranuose siūlomos šventinės programos su vakarienėmis, gyva muzika ir kitais šventiniais atributais. Kaip komentavo Delfi pašnekovai, naujametinė vakarienė vienam žmogui gali atsieiti ir 45...
Lithuania is set to have its first Michelin-rated restaurant next year, says Minister of the Economy and Innovation Aušrinė Armonaitė.
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigia, kad Lietuvoje 2024 m. turėtų atsirasti pirmasis restoranas su „Michelin“ įvertinimu. Jos teigimu, tokio restorano atsiradimas paskatintų atvykstančiųjų turistų srautus grįžti į priešpandeminį lygį.
Nuo kitų metų viešojo maitinimo įstaigoms nebebus taikoma pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata, sugrįžtama prie 21 procento. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė skaičiuoja, kad kainos kils ne tik dėl to, kad naikinama lengvata, kuria PVM buvo sumažintas ik...