Tačiau tokią Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą Seimui teikęs konservatorius Andrius Kupčinskas persigalvojo ir registravo naują pataisą.

„Populiariausia tara, į kurią importinis vynas pilstomas, yra 3-3,5 litro, todėl, kad nebūtume apkaltinti bambalizmu, siūlau numatyti šį dydį, nes iki 5 litrų tara nelabai ir dominuoja“, – trečiadienį Seimo Ekonomikos komitete, pradėjus svarstyti parlamentaro pataisą, sakė jos autorius.

A. Kupčinskas anksčiau Seime sakė, kad leidžiant alų pilstyti į didesnę tarą, nesiekiama alkoholio prekybos atlaisvinimų, o norima suvienodinti sąlygas Lietuvos ir importinių gėrimų gamintojams.

Pasak jo, didinti plastiko tarą verčia ir situacija Ukrainoje, kai iš šios šalies nebegalima importuoti reikiamo kiekio stiklo taros.

Dabar draudžiama alaus, fermentuotų alkoholinius kokteilius, stipresnius nei 6 laipsniai, išpilstyti į didesnę negu 0,2 litro tarą, išimtys taikomos tik stiklinei, keraminei, medinei ar metalinei pakuotei. Silpnesnis (iki 6 laipsnių) alus ar fermentuoti gėrimai negali būti išpilstyti į didesnę negu vieno litro tarą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją