vynas

216 straipsnių

Vynas (lot. Vinum ) – natūralus alkoholinis gėrimas. Stiprumas 9-14 %, Gruzijos ir Kretos karštu būdu raugintų vynų – iki 16 %. Gaminamas fermentuojant vynuogių sultis, kartais su spirito priedais.

Freixenet

Išlepusiems ir jau šiek tiek pavargusiems nuo didmiesčiuose pulsuojančio šurmulio bei intensyvaus ritmo, neretai sprendimu tampa viena valanda kelionės gilyn į lankomo regiono širdį. Vilioja galimybė paragauti ten gaminamų autentiškų vietinių maisto gėrybių ar tai vietai būdingų gėrimų. Prancūzijoje...

Dovilė Jablonskaitė

Niekas negimė mokėdamas, todėl neverta drovėtis, jei vyno pažinimo kelionės pradžioje nieko neišmanai apie rūšis, regionus, gamybos procesus ar vynuoges. Gali būti, kad trūksta supratimo, kaip vyną išsirinkti, kiek už jį mokėti, kaip derinti su maistu, kokios temperatūros patiekti, pagaliau, galima ...

Keilit Aedma, žurnalas „Jana“

„Šampanas draugės gimtadienio proga trečiadienį? Žinoma. Butelis vyno penktadienio vakarą savaitės įtampai nuimti? Tikrai taip. Mimozos kokteilis draugams sekmadienį susirinkus vėlyvų pusryčių? O kaip be to. Juk alkoholis tapęs neatsiejamu pačių įvairiausių progų atributu“, – prisipažįsta šio straip...