Tokią nuomonę televizijos kanalui "Russia Today" pirmadienį pateikė Ekonomikos plėtros ministerijos vadovas Aleksejus Uliukajevas. Taip pat ministras pranešė, kad Rusija ketina peržiūrėti ukrainietiškų prekių atžvilgiu taikomą muitinės politiką. Apie tai praneša "RIA Novosti".

Komentuodamas ekonominius santykius tarp dviejų valstybių, A. Uliukajevas nurodė, kad prognozuoti įvykius labai sudėtinga. Anot jo, šiuo metu vienas iš daugiausiai problemų keliančių aspektų yra susitarimas dėl Ukrainos ir Europos Sąjungos (ES) asociacijos. 

Ministras pabrėžė, kad, jeigu Ukraina dokumentą pasirašys, Rusijai teks iš naujo peržiūrėti techninius, sanitarinius ir fitosanitarinius, veterinarinius standartus bei kitas normas, suderintas tarp šalių anksčiau.

"Tikėtina, kad tai mus privers peržiūrėti taikomų muitų sistemą, šiuo metu galiojančią tarp Ukrainos ir Muitų sąjungos valstybių narių - Rusijos, Baltarusijos bei Kazachstano", - teigė A. Uliukajevas.

Balandį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per pastaruosius ketverius metus Ukrainai suteiktą paramą, sumažinus dujų kainas, įvertino 35,4 mlrd. JAV dolerių (89 mlrd. Lt). Jis priminė, kad, pagal 2009 metų sutartį, Kijevas iš Maskvos gavo 147,2 mlrd. kub. metrų dujų.