Vokietijoje neregistruojame recesijos, smunka tik ekonomikos augimo tempai“, – nurodo pareigūnas Vašingtone vykstančių Pasaulio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ekspertų susitikimų metu.

Anot W. Schaeuble, „čekių išrašymas“ nėra tinkamas būdas stiprinti euro zonos ekonomikos augimą. Be to jis paragino Prancūzijos ir Italijos pareigūnus labiau stengtis vykdyti ekonomines reformas.

„Vos Prancūzijai ir Italijai pradėjus taikyti tvarias struktūrines reformas situacija visoje Europoje pasikeis, – nurodo V. Schaeuble. – Mes, europiečiai, turime tapti stipresniu regionu, turime skatinti ūkio augimą, su tokiu požiūriu sutinku šimtu procentų, tačiau išrašinėdami čekius to nepasieksime“.

Ketvirtadienį Vokietijos federalinės statistikos agentūros pateikti duomenys parodė, kad šalies eksportas rugpjūtį žymiai sumažėjo – tai buvo didžiausias mėnesinis nuosmukis per penkerius metus, kurį daugiausia nulėmė vėliau prasidėjusios moksleivių vasaros atostogos ir neapibrėžtumas, susijęs su krize Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją