13
Kitas

Birželis, liepa, rugpjūtis: Bulgarija, Ispanija, Egiptas ir Graikijos salos

Balandis-gegužė: Kipras, Turkija

Kaip rašoma kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ rekomendacijose, Europoje vasara bene anksčiausiai ateina į Kiprą. Jau balandį saloje oro temperatūra siekia 21 laipsnius šilumos, o gegužę pakyla iki 24 laipsnių. Apie šią Viduržemio jūros salą sakoma, kad devynis mėnesius, nuo kovo iki lapkričio, joje trunka vasara, o likusius tris mėnesius – pavasaris. Vis dėlto matuojant lietuviškais standartais, vasara iš Kipro neišeina niekada. Šalčiausiais mėnesiais – sausį ir vasarį, oro temperatūra tenukrinta iki 17 laipsnių šilumos.

Kalendorinė vasara Kipre itin karšta. Oro temperatūra pakyla iki 35-45 laipsnių. Net kipriečiai vasarą nuo karščių bėga į Graikijos salas, pvz., Rodą, kur kiek gaiviau, o atmosferoje – mažiau sunkiai ištveriamos drėgmės. Be to, vasarą Kipre paskui užkilusį termometro stulpelį į viršų smarkiai šokteli ir kainos.

Dėl pavasarį anksčiausiai įšylančio oro Kipras varžosi su nuo jo krantų nedaug nutolusia Turkija, kur vasara taip pat įsibėgėja itin greit. Pavyzdžiui, lietuvaičių itin pamėgtame Bodrumo kurorte gegužę oras įšyla net iki 26 laipsnių. Vandens temperatūra būna 17-20 laipsniai.

13
Kitas

Birželis, liepa, rugpjūtis: Bulgarija, Ispanija, Egiptas ir Graikijos salos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)