Taip spaudos konferencijoje pareiškė parlamentaras Norbertas Spinrathas, atvykęs su oficialiu vizitu į Donecką, kaip Vokietijos parlamento ES reikalų komiteto narys, informuoja unian.net.

Jis pabrėžė, kad Vokietijos delegacija Donecke susitiko su Sergejumi Taruta, kuris yra Donecko srities valstybinės administracijos pirmininkas, ir verslininku Rinatu Achmetovu.

„Žinome, kad Ukrainoje yra nedidelis kiekis asmenų, kurie turi neįtikėtinai didelių lėšų. Todėl visada užduodavau klausimą, kokį indėlį nori ir gali padaryti oligarchai, kad stabilizuotų šalį – tiek politiniu, tiek ekonominiu požiūriu, – sakė N. Spinrathas. – Pirmi atsakymai buvo saliamoniški. Pasikeitėme vizitinėmis kortelėmis, kad iki išvykimo sulauktume jau griežtesnių atsakymų.“

Į klausimą, ar ukrainiečių oligarchai žadėjo greitai pateikti atsakymą, vokiečių delegacijos narys atsakė: „Oligarchai puikiai supranta, kad reikia palaikyti esamas darbo vietas, kad reikia sukurti naujų darbo vietų. Bet aš aiškiai pasakiau, kad tokio atsakymo nepakanka. Ir Vokietijoje stiprieji neša ant pečių silpnuosius. Būtent to ir laukiu iš Ukrainos.“

Jis taip pat priminė, kad „ir Vokietija, ir Europos Sąjunga, ir Tarptautinis valiutos fondas nori palaikyti ir palaiko Ukrainą nemenkomis finansinėmis priemonėmis“.

ES ir TVF nori skirti Ukrainai 1 mlrd. eurų (3,45 mlrd. Lt) palaikyti ekonomikai.

Taip spaudos konferencijoje teigė N. Spinrathas.

Kalbėdamas apie delegacijos vizito į Donecką tikslą, jis sakė, kad „be realaus pavojaus, kuris dabar yra, norime aptarti šio regiono ir apskritai visos šalies ekonominę padėtį“. Jis paaiškino, kad vokiečiams tai svarbu, nes „žmonės čia vis labiau kenčia, mažėja jų pajamos, didėja nedarbas, reikalingos diskusijos, kaip reikia padėti, kaip galima stabilizuoti Ukrainos ekonomiką ir visuomenę“.

Jis pabrėžė, kad pagalba Ukrainai, žinoma, bus suteikta ekonomikai remti.

„Todėl ir čia, Donecke, ir Kijeve su visais pašnekovais pasirinkau atskirą akcentą. Visur paliesdavau temą, kad ir Vokietija, ir ES, ir TVF nori palaikyti ir palaikys Ukrainą nemažomis finansinėmis priemonėmis, kurios siekia 11 mlrd. eurų“, – sakė N. Spinrathas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)