Pavyzdžiui, socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti raginimai nebepirkti „Lukoil“ degalinėse.

"Mes esame tarptautinė organizacija, kuri veikia tarptautinėje rinkoje ir puikiai suprantame, kad mūsų valstybėje veikia žodžio laisvė ir kiekvienas gali išsakyti savo nuomonę. Mes suprantame, kad veikia socialiniai tinklai ir pasisakome už žodžio laisvę", - sakė „Lukoil Baltija“ Marketingo grupės vadovė Šarūnė Kulšytė - Žičkienė.

Vakarai yra pasiruošę „eiti iki galo“ izoliuojant Rusiją už jos kariuomenės įsiveržimą į Ukrainą, o tai gali reikšti vizų ribojimą, turto įšaldymą, sankcijas prekybai ir investicijoms bei boikotą Rusijos organizuojamam ekonominiam viršūnių susitikimui, kuris planuojamas šiemet birželį, pareiškė J. Kerry, skelbia independent.ie.

Jis pridūrė, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turėtų gerbti Ukrainoje vykstantį demokratinį procesą, kurio metu gyventojai nuvertė prorusišką prezidentą ir išrinko naują valdžią.

J. Kerry teigė, jog kalbėjo su Didžiojo aštuoneto (G-8) užsienio reikalų ministrais, taip pat su kai kurių kitų šalių atstovais, ir „kiekvienas iš jų yra pasiruošęs eiti iki galo izoliuojant Rusiją“ dėl jų invazijos.

„Jie yra pasiruošę taikyti sankcijas. Jie yra pasiruošę Rusiją izoliuoti ekonomiškai. Rublio kursas jau mažėja. Rusija susiduria su esminiais ekonominiais iššūkiais“, - dėstė J. Kerry.

Jis paminėjo, jog amerikiečiai „gali taip pat pradėti galvoti dukart, ar jie nori imtis verslo su šalimi, kuri taip elgiasi“.

Europoje dalis vartotojų socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė dalintis raginimais nepirkti „Lukoil“ ir tokiu būdu neremti karo. Pirmiausia plakatai pasirodė lenkų, vėliau – ir lietuvių kalbomis.

Didžiajam aštuonetui priklauso JAV, Jungtinė Karalystė, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija ir Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1298)