„Dabar yra sutarta, kad konkrečiai būtų aiškiai išryškinta, pabrėžta ir parašyta dėl kokių pozicijų yra nesutariama, arba, pavyzdžiui, kokia yra verslo atstovų pozicija, atskirai išreikšta profsąjungų lyderių organizacijų nuomonė. Tada šitas dokumentas keliaus į Seimą ir artimiausiu metu kalbėsim, kad šitas Darbo kodeksas ir visas socialinis modelis būtų įtrauktas Seime į plenarinių posėdžių darbotvarkę“, - antradienį interviu LRT radijui teigė premjeras.

Algirdas Butkevičius

Trišalė taryba pirmadienį užbaigė naujojo Darbo kodekso projekto svarstymą. Socialiniams partneriams visais klausimais nepavyko sutarti, todėl Seimui bus teikiamos atskiros nuomonės.

Vyriausybė Seimui jau pateikė su socialiniais partneriais nesuderintus įstatymų projektus, tarp kurių yra ir Darbo kodeksas.

Tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė, tiek Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad pertvarka turi būti suderinta su visais socialiniais partneriais.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti daugiau kaip 40 teisės aktų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)