Į teisėsaugos akiratį pateko pernai lapkritį

Šarūnas Stepukonis – buvęs Estijoje registruoto fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ vadovas ir partneris. Kaip skelbia Crunchbase, šioje įmonėje jis dirbo nuo 2011 metų. Jis iki atleidimo buvo atsakingas ir už Nacionalinio stadiono statybas.

Įtarimai dėl galimo turto pasisavinimo Š. Stepukoniui buvo pareikšti pernai lapkritį. Juos buvusiam kolegai pareiškė pats privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“.

Skelbta, kad finansų valdytojams tvarkant fondui pavaldžių įmonių finansus buvo nustatyti veiklos pažeidimai, kurie, kaip buvo teigiama, lėmė finansinius nuostolius. Tuomet tyrimą skelbė pradėjusi Lietuvos prokuratūra.

„Mes pasitelkėme išorės konsultantus išsamiam auditui ir kreipėmės į teisėsaugą. Kol aiškinamės kodėl ir kaip buvo vykdomi pažeidimai, mes stipriname fondų valdymo ir kontrolės procedūras, siekdami užtikrinti, kad panašūs įvykiai nepasikartotų ateityje“, – tuomet tikino vienas iš vadovaujančių „BaltCap“ partnerių Simonas Gustainis.

Vėliau žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Š. Stepukonis su fondu bei kitomis jo įmonėmis susijusias lėšas galėjo pralošti.

Nepriklausomas Vilniaus miesto tarybos narys Aleksandras Nemunaitis savo feisbuko paskyroje tada sakė, kad Š. Stepukonis, nepatvirtintais duomenimis, kazino galėjo netekti apvalios sumos – 25 mln. Eur.

Š. Stepukonis, A. Nemunaičio žiniomis, šiuo metu kaip savanoris kariauja Ukrainoje. Delfi patvirtinimo kreipėsi į Lietuvos ambasadą Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)