„Graži iniciatyva mažinti darbuotojų apmokestinimą taip, jog realios žmonių pajamos didėtų, ir, ypatingai, mažiausias pajamas gaunančių.

Verta atkreipti dėmesį, jog dėl tokio siūlymo 80 mln. Eur mažėtų valstybės biudžeto pajamos ir didėtų valstybės skola, todėl prieš priimant sprendimą būtų svarbu atidžiai pasiskaičiuoti“, – sakė jis.

Anot politiko, apgailestauti tenka ir dėl to, kad šis siūlymas pateiktas paskutinę minutę prieš valstybės biudžeto tikslinimą.

„Apie šį siūlymą nežinojo nei Seimo mažuma, nei dauguma, o ir Vyriausybė nebuvo informuota.

Politika yra komandinis darbas, todėl esu įstikinęs, kad atsakingos institucijos dirbdamos išvien galėtų pasiekti daug daugiau, nei veikdamos atskirai“, – komentavo jis ir pridūrė atsargiai vertinantis galimybę NPD didinti jau nuo liepos 1 dienos.

Antradienį po susitikimo su verslo atstovais G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta prasitarė apie prezidento ketinimus teikti siūlymus didinti NPD.

„Prezidentas aktyviai svarsto tokią galimybę ir taip pat vertiname diskusijas apie PVM laikinas lengvatas.

Galvojame, kad turėtų būti žiūrima plačiau į mokestinius pakeitimus ir NPD padidinimas taip pat galėtų būti viena iš svarbių priemonių, kuri veiktų tiesiogiai per darbuotojus ir darbo vietas, o ne vien per verslo sektorių, kaip yra su PVM lengvatomis“, – sakė S. Krėpšta ir tikino, kad viena iš galimybių būtų NPD didinti 50 Eur, o jis galėtų įsigalioti tiek nuo liepos 1, tiek nuo sausio 1 dienos.

Daugiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)