Dabar jis atsisako aptarnauti tik tuos rusus, kurie remia šalies prezidento Vladimiro Putino politiką, skelbia themoscowtimes.com.

Sužinojęs, kad Rusijos kariai įsitraukė į kovas Ukrainoje, restorano savininkas Janas Hermanoviczius iš Lenkijos Sopoto miesto, prie įėjimo į restoraną iškėlė didžiulę Ukrainos vėliavą ir pakabino skelbimą: „Rusai neaptarnaujami“, skelbia Rusijos ir Lenkijos žiniasklaida.

Reaguodama į lenko poelgį, Rusijos užsienio reikalų ministerija skelbimo nuotrauka pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“. Penktadienį ministerijos atstovai parašė, kad „Europos integracijos problemas derėtų spręsti kitaip“.

Sopoto meras Jacekas Karnowskis šeštadienį sakė, kad skelbimas pašalintas. Meras išreiškė viltį, kad šis incidentas tikrai neatbaidys turistų iš Rusijos nuo apsilankymo Lenkijoje.

Žinią džiugiai sutiko ir Rusijos žiniasklaida: „Lenkijos valdžia privertė restorano savininką aptarnauti rusus“. Tokia antrašte pasipuošė Pravda.ru.

Tačiau J. Hermanoviczius pačios idėjos neatsisakė, tik konkrečiau įvardijo tuos, kurių savo restorane nepageidauja.

„Putino rusai neaptarnaujami“, - skelbia naujas užrašas lenkų ir ukrainiečių kalbomis, informuoja Kaliningrade veikianti agentūra „NewsBalt“.

J. Hermanoviczius taip pat paragino kitų restoranų savininkus ir Lenkijos verslininkus laikytis panašios nuomonės.

Ne tik restoranų savininkai, bet ir visi verslininkai, prekiaujantys su rusais, privalo elgtis taip pat“, - teigia restorano savininkas.

Lenkija yra viena iš aršiausių Maskvos politikos Ukrainoje kritikių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (875)