„Tie priimti įstatymai būtent tai ir parodo. (...) Būtų neteisinga, jeigu būtų išradinėjamos naujos kliūtys, naujos užduotys ar dirbtinai tempiamas laikas“, - BNS telefonu iš Kijevo sakė ministras.

Ukrainos parlamentas antradienį priėmė kovos su korupcija įstatymą, kuris įveda aukšto rango pareigūnų ir jų giminaičių turto viešąją kontrolę.

Nors Kijevas tikisi, kad tai padės bevizį režimą su ES gauti dar šiemet, Briuselis kol kas nereagavo į šalies parlamento sprendimą.

Su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka antradienį susitikęs L.Linkevičius teigė, kad Ukrainos Vyriausybėje krizė vis dar tęsiasi, o prezidentas šalyje norėtų matyti iš technokratų sudarytą Ministrų kabinetą.

Pasak jo, viena iš kandidatų eiti premjero pareigas yra dabartinė finansų ministrė JAV pilietė Natalie Jaresko (Natali Jaresko)

„Ji tikrai labai gerai užsirekomendavusi tarptautiniuose sluoksniuose, Tarptautinio valiutos fondo akyse. Panašūs sprendimai atneštų tam tikros vilties, stabilumo atsirastų Ukrainoje ir tas būtų labai svarbu“, - sakė L.Linkevičius.

Prieš mėnesį iš Ukrainos ekonomikos ministro pareigų atsistatydino Aivaras Abromavičius, sakydamas, kad susidūrė su „senųjų jėgų“ spaudimu dėl ministerijos kuruojamų valstybinių įmonių.

Praėjus kelioms dienoms Ukrainos parlamentas nusprendė neatstatydinti Arsenijaus Jaceniuko vadovaujamos Vyriausybės po to, kai ją atsistatydinti dėl visuomenės nepasitikėjimo ragino prezidentas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)