Sąraše bendrovių, kurioms galios sankcijos, atsidūrė ir „Novatek“, „Gazprombank“. „Vniešekonombank“ ir koncernas „Kalašnikov“.

Kanados ministras pirmininkas paaiškino, jog, remiantis sankcijomis, į juodąjį sąrašą patekusioms energetikos ir finansų paslaugas teikiančios bendrovėms nebebus suteikiami kreditai.

Praeitą savaitę Amerika sankcijas pritaikė dviem bankams, kurie patenka ir į Kanados parengtą sąrašą – tai „Gazprombank“, „Vniešekonombank“ ir bendrovės „Bazalt“, „Sozvezdije“ bei kitos.

Europos Sąjunga taip pat svarsto galimybę pritaikyti sankcijas su Rusijos valstybe reikalų turintiems bankams, tokia informacija paviešinta ketvirtadienį, liepos 24 dieną. Tą pačią dieną ES nusprendė papildyti juodąjį sąrašą – jame atsidūrė dar 15 žmonių ir 18 bendrovių.

Kanados valdžia sankcijas pritaikė ir vadinamosioms Donecko liaudies respublikai ir Luhansko liaudies respublikai.

„Šios grupuotės, pasinaudodamos tiesiogine Rusijos pagalba, priešinasi Ukrainos pajėgoms, tarptautiniams stebėtojams, atvykusiems į regioną, puola taikius žmones“, - teigiama Kanados premjero Stepheno Harperio internete išplatintame pareiškime.

„Kaip mums parodė Malaizijos oro linijų keleivinio lėktuvo katastrofa, Vladimiro Putino režimo nenoras ir nesugebėjimas nutraukti bendradarbiavimo su separatistais kelia realią grėsmę viso pasaulio saugumui“, - pridūrė Kanados ministras pirmininkas. Jis perspėjo esąs pasirengęs dar labiau griežtinti sankcijas – tiek ekonomines, tiek politines, jeigu tik karinė Rusijos prezidento režimo agresija nesiliaus.

Anksčiau Kanada jau taikė ekonomines ir vizų sankcijas sąrašui fizinių ir juridinių asmenų iš Rusijos, susijusių su situacija Ukrainoje. Tačiau sankcijų taikinyje niekaip neatsiduria du pagrindiniai V. Putino sąjungininkai, turintys verslo interesų ir Kanadoje, skelbia „Reuters“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)