Maisto prekės pabrangs nuo 2 iki 20 proc. Mėsos gaminių įmonės „Miasoprodukt Gvardejskij“ produkcija pabrangs 3-8 proc., įmonės „Zaliv“ kašto rūkymo žuvis pabrangs 4-15 proc., o įmonės „IP Gurjanov“ gaminama šaldyta žuvies produkcija pabrangs 10-22 proc. Pastarasis tiekėjas, anot „Vester“, taip pat pakels kainas 18-20 proc. šaldytoms daržovėms, vaisiams ir uogoms.

Kaip rašo Kgd.ru, šaldytų įmonės LEAR gaminamų pusfabrikačių kainos išaugs 10 proc., o įmonės „Baltijskaja trapeza“ produkcija pabrangs 2-18 proc. Taip pat numatoma, kad įmonės „Kaliningradsbytprodukt“ gaminamų sūrių kainos padidės 4-14 proc., o įmonės „Russkij chleb“ gaminiai su sūriu brangs 8 proc. Nuo tada, kai buvo pradėtos taikyti sankcijos maisto produktams, „Gurjevskaja pticefabrika“ pakėlė kainas net du kartus: pirmą kartą 8 proc., antrą – 15-17 proc. Labiausiai nuo rugsėjo 1 d. pabrangs įmonės „Moloko“ produkcija – ši įmonė kainas ketina kelti 20 proc., o įmonė „Moločnaja fabrika“ kainas kels 3-21 proc.

Taip pat „Vester“ grupė informavo apie ilgai trunkančias daržovių ir vaisių krovinių prastovas pasienyje.

Naujieji tiekėjai iš Turkijos, Makedonijos, Serbijos, Baltarusijos ir Izraelio, skirtingai nuo senųjų tiekėjų iš Europos Sąjungos, atsisako dirbti be 100 proc. išankstinio apmokėjimo. Dėl susiklosčiusios situacijos galimas laikinas obuolių, kriaušių, vynuogių, persikų, abrikosų, nektarinų, ananasų, uogų ir egzotinių vaisių nebuvimas prekybos centrų lentynose“, - teigiama informaciniame „Vester“ išplatintame pranešime.

Taip pat ši įmonė pažadėjo, kad bulvės, svogūnai, morkos, burokėliai, agurkai, pomidorai, žalumynai, pipirai, arbūzai ir citrusiniai vaisiai bus tiekiami be jokių trikdžių. Šio regiono mažmeninės prekybos tinklai „Viktorija“ ir „Semja“ praneša apie problemas, susijusias tik su kaulavaisių tiekimu.

Remiantis Rusijos Pramonės ministerijos Kaliningrado srities skyriaus pateikiamais duomenimis, po to, kai buvo pradėti taikyti importo apribojimai, olandiškas sūris pabrango 1,1 proc., tačiau pastarąjį savaitgalį olandiško sūrio kaina ir vėl grįžo į iki sanacijų buvusį lygį. Be to, pieno kaina išaugo 1,5 proc., o grikiai ir saulėgrąžų aliejus pabrango 5 proc.

Rusijos vyriausybė pateikė produktų, kuriuos draudžiama įvežti, sąrašą rugpjūčio 7 d. Į šį sąrašą įtraukta jautiena, kiauliena, vaisiai, paukštiena, sūriai ir pieno produktai. Apribojimų periodas – vieneri metai, o prekes Rusijai tiekti uždrausta Europos Sąjungai (ES), Kanadai, Australijai ir Norvegijai.

Regioninės valdžios pateikiamais vertinimais, draudžiami produktai sudaro 15,8 proc. į Kaliningrado sritį importuojamų produktų. Šalims, kurioms uždrausta tiekti produktus, tenka 34 proc. visos į šį regioną įvežamos atitinkamų maisto prekių grupių produkcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)