Kaip nurodė VMI, permokos grąžintos beveik 100 tūkst. žmonių, kurie elektroniniu būdu pateikė teisingas metines pajamų deklaracijas ir pasinaudojo pajamų mokesčio lengvata.

Permokas vėliau gaus gyventojai, kurie nėra pateikę ar patikslinę deklaracijų už ankstesnius mokestinius laikotarpius.

„VMI vis dar gauna patikslintų duomenų ne tik iš darbdavių, bankų, bet ir kitų valstybės institucijų, pavyzdžiui, informaciją apie ligos pašalpas, motinystės išmokas teikia „Sodra“, todėl gavę atnaujintus duomenis, tiksliname ir pažymas, ir preliminariai užpildytas deklaracijas“, - pranešime spaudai teigė VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

VMI duomenimis, gyventojų pajamų mokesčio permokas deklaravo 350 tūkst. gyventojų.

Kaip nurodo VMI, po automatinės duomenų kontrolės 50 tūkst. deklaracijų reikalingas tyrimas dėl pateiktų duomenų pagrįstumo.

Deklaruoti pajamas iki gegužės 4 dienos privalo gyventojai, kurie nori pasinaudoti mokesčių lengvata ir susigrąžinti dalį išlaidų, pavyzdžiui, už anksčiau paimtas būsto paskolas, gyvybės draudimo įmokas, už įmokas į pensijų fondus, už pirmąsias studijas ir pirmą profesinį mokymą.

„Kai gyventojas deklaravo grąžintiną gyventojų pajamų mokestį ir mokėtiną privalomąjį sveikatos draudimą, yra grąžinamas skirtumas tarp mokėtinos ir grąžintinos sumos. Pavyzdžiui, gyventojas deklaravo grąžintiną 100 eurų gyventojų pajamų mokestį ir 20 eurų mokėtiną privalomąjį sveikatos draudimą. Gyventojui grąžinama 80 eurų, o 20 eurų suma, suėjus mokėjimo terminui, bus įskaityta privalomojo sveikatos draudimo nepriemokai“, - pasakoja VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)