1,8 mlrd. eurų vertės vidutinės trukmės paskolos "padės šaliai įveikti kritinius iššūkius, su kuriais ji susiduria, ir įgyvendinti svarbiausias politines ir ekonomines reformas", teigiama EK pranešime.

"Europos Komisija nusprendė išplėsti savo finansinę paramą Ukrainai ir skirti papildomą 1,8 mlrd. eurų sumą", - žurnalistams Latvijos sostinėje Rygoje sakė J. C. Junckeris.

Paskoloms dar turi pritarti ES 28 narės ir Europos Parlamentas.

ES komisarai, kaip įprasta, lankosi pirmininkavimą perėmusioje valstybėje narėje. Latvija 2015 metų sausio 1-ąją pusmečiui perėmė pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES).

"Ukraina nėra viena, Europa yra vieninga su Ukraina ir remia naujosios vyriausybės parengtą reformų darbotvarkę, - sakė J. C. Junckeris. - Europos Sąjunga suteikė precedento neturinčią finansinę paramą ir šiandieninis pasiūlymas įrodo, kad esame pasirengę toliau teikti tokią paramą. Taip praktiškai pasireiškia Europos solidarumas".

EK teigimu, papildomos sumos "padės Ukrainai įveikti ekonominius ir finansinius iššūkius, su kuriais susiduria šalis".

ES jau skyrė Ukrainai 1,61 mlrd. eurų vertės paskolų, siekdama išgelbėti beveik bankrutavusią Kijevo valstybę.

ES ir tarptautiniai kreditoriai remia Kijevą nuo tada, kad 2014 m. vasarį buvo nuverstas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.