Atsakydama į praėjusią savaitę sugriežtintas Europos Sąjungos ir JAV sankcijas Rusijai, ši kirto atgal – informavo, kad paruoštas žemės ūkio produktų, žaliavų ir maisto produktų sąrašas, kuriame esanti produkcija metus visiškai ar iš dalies negalės keliauti į Rusiją.

Mato naujas prekybos galimybes

Kai kurie DELFI komentatoriai įžvelgia ir gerąją šio Rusijos žingsnio pusę: „Pagaliau galėsime nutraukti paskutinę bambagyslę, jungiančią Lietuvą su Rusija. Visi žino elementarią tiesą: jei kaimynas budulis, geriau su juo neturėti jokių reikalų“.

„Viskas tvarkoje, aš nuo šios dienos ieškosiu tik lietuviškų maisto produktų. Seniau nesigilindavau, kieno gamybos“, - rašo kitas komentatorius.

Prie komentarų sistemos prisiregistravęs skaitytojas Deivis Lt irgi didelės bėdos dėl Rusijos draudimų nemato: „Užsivers vienos durys, atsivers kitos ir nėra reikalo čia panikuoti dėl 150 mln. gyventojų neturinčios Rusijos. Nepamirškite, kad Ukraina atsiveria Vakarams. Baltarusija gali ir nebeištverti „putlerio“ priespaudos ir tada „putleris“ galės užsidaryti savo „karalystės“ sienas. Rusija pilna korupcijos ir išnaudojamų žmonių, iš kurių pelnosi visi pasaulio turčiai, ten palūkanos dangų siekia“.

Nesutaria, kas buvo pirmas

Po straipsniais apie naujus Rusijos paskelbtus draudimus užsivedė diskusija ir apie tai, kas paskatino įtampą tarp Vakarų ir Rusijos.

Vardu „Nuomonė“ pasivadinęs skaitytojas rašo: „Vakarams galima taikyti sankcijas, kodėl negali to daryti Rusija. Be to, kas pirmas pradėjo taikyti sankcijas“.

Kitas skaitytojas tvirtina, kad pirmąjį žingsnį visgi žengė Rusija: „Putinas pirmiausia pradėjo „karštąjį“ karą. Tiesa, ne su Vakarais, o su Ukraina. O šaltas – tai tik atvėsęs karštas“.

Atsiranda ir daugiau Rusiją palaikančių skaitytojų. „Ne Rusija pradėjo Šaltąjį kartą, o ES, vadovaudama Amerikos, užspietė Rusiją į kampą, kas pastarajai ir belieka – šiepti dantis. Veiksmas turi atoveiksmį. Tai ir tegu neverkšlena“.

„Terminalu“ pasivadinęs skaitytojas teigia, kad tikrasis Šaltasis karas prasidės žiemą, „kai sustos dujų tiekimas – staiga sprogs dujotiekis“.

Spėja, kad Rusija nukentės labiau

Skaitytojai taip pat pradėjo svarstyti, kokią gi įtaką paskelbtos sankcijos turės pačiai Rusijai. Kai kurie į šį klausimą pasižiūrėjo ir su humoru.

„Rusija paskelbė pasauliui bado streiką. Tegu uosto dujas ir užsigeria nafta“, - rašo skaitytojas.

Kitas skaitytojas svarsto, kad prasidėjo ne pasauliui Šaltasis karas, o Rusijai, „nes pasaulis be Rusijos išgyvens, o Rusija be pasaulio žlugs“.

„Putinas ne ES sankcijas įvedė, o savo tautiečiams rusams. Labiausiai nukentės būtent jie. Kainos Rusijoje didės, mažės žmonių perkamoji galia, kas bet kuriuo atveju dar labiau smukdys ekonomiką“, - rašo dar vienas skaitytojas.

Su šia nuomone nesutinka „žodžiu“ pasivadinęs skaitytojas: „Ką užsiauginsime, tą ir valgysime. O Rusijos nenugąsdins sankcijos. Jie iš šios situacijos tik laimės. Mažiau importuos, daugiau patys pasigamins, žaliavas eksportuos į Kiniją ir kitas šalis, o gautą valiutą panaudos savo ekonomikai stiprinti, o ne už vakarietiškus produktus mokėti. Nukentėsime mes, kai neturėsime kuo susimokėti už šilumą žiemą. Turėsime eurą, bet piniginės bus tuščios“.

Komentarus rašykite prisiregistravę

DELFI ragina skaitytojus savo poziciją išsakyti komentaruose užsiregistravus ir nesislepiant po anonimiškumo skraiste.

Nors jūs vis dar galite komentuoti anonimiškai, registruotiems vartotojams siūlome daugiau privalumų:

Jūsų žinutė pasirodys kartu su Jūsų pasirinktu paveikslėliu ir vardu.

Prie registruoto vartotojo žinutės bus rodomas ID simbolis, kuris patvirtina, kad tai yra registruoto vartotojo vardas. Jūs taip pat galėsite keisti šiuos duomenis arba bet kada komentuoti anonimiškai.

Vartotojo paskyros gali būti tarpusavyje susiję. Galite komentuoti iš pasirinktos paskyros su norimu paveikslėliu ir vardu, nepriklausomai nuo to, kokiu būdu būsite prisijungęs.

Prie Jūsų naujausių komentarų bus rodomas mini profilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (897)