Į redakciją kreipėsi vienoje „Humanos“ parduotuvių įsidarbinusi mergina, kuriai ši profesinė patirtis nebuvo maloni.

Ji pasakoja, kad parduotuvėje įsidarbino su terminuota 3 mėnesių trukmės darbo sutartimi, tačiau šiam laikotarpiui dar nesibaigus, iš atostogų grįžo kita darbuotoja, o su ja „Humana“ nusprendė atsisveikinti.

„Man tiesiai šviesiai buvo pasakyta, kad arba išeinu savo noru, arba būsiu atleista už tarnybinius pažeidimus ir liksiu su sugadinta reputacija. O tie pažeidimai buvo sugalvoti iš oro“, – tikina mergina.

Ji teigia, kad nesutikus pasirašyti po tarnybiniu pažeidimu, jai buvo pritaikyta drausminė priemonė – atsisakyta mokėti sutartą procentinę dalį nuo pardavimų. „Humanos“ parduotuvių darbuotojai taip pat gali sau rezervuoti norimas prekes, tačiau jos atsidėti drabužiai esą buvo sugrąžinti į prekybos salę.

„Jie labai gražiai savo pristato kaip tvarumą propaguojančią bendrovę, o darbuotojai ir jų psichologinė savijauta visiškai nerūpi. Noriu, kad žmonės, kurie galvoja čia įsidarbinti, pagalvotų, ar yra pakankamai stiprūs psichologiškai ir atlaikys tokius išbandymus“, – teigia mergina.

Ji parašė skundą ir Valstybinei darbo inspekcijai (VDI), pastaroji Delfi informavo, kad išnagrinėjusi situaciją pažeidimų nenustatė.

Dirba per 1000 žmonių

„Humana“ parduotuvių tinklą valdanti bendrovė „Humana LT“ konkrečios darbuotojos istorijos nekomentuoja. Įmonė nurodo, kad joje dirba kiek daugiau nei 1000 darbuotojų, terminuotas darbo sutartis yra pasirašę 169.

Kainos dėvėtų drabužių parudotuvėje „Humana“

Bendrovė teigia negalinti pasakyti, kaip dažnai terminuotos darbo sutartys nutrūksta anksčiau termino, nes tokių duomenų nekaupia. Tiesa, darbuotojų kaita įmonėje nemaža – per pastaruosius 8 mėnesius joje pasikeitė 28,3 proc. personalo.

Pasak bendrovės, nuo 2013 m. įmonei teko dalyvauti tik 3 darbo ginčuose, su kuriais į VDI kreipėsi darbuotojai.

„Sodros“ duomenimis, vidutinis atlyginimas bendrovėje „Humana LT“ siekia 1,94 tūkst. eurų iki mokesčių.

Bendrovės pajamos praėjusiais metais siekė beveik 58 mln. eurų, grynasis pelnas sudarė 3,4 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)