D. Kateriničiaus teigimu, vyriausybė svarsto klausimą dėl pirminio viešo šių bendrovių akcijų siūlymo: „Minskij traktornyj zavod“, „Gomselmaš“ (žemės ūkio technika), „Belaruskij metallurgičeskij zavod“, „Borisovskij zavod avtotraktornogo elektrooborudovanija“ ir „Gorizont“ (elektronikos ir buitinės technikos gamyba). Taip pat ruošiamasi pirminiam viešam įmonės „BelAZ“ akcijų siūlymui (tiksli data nenurodoma).

D. Kateriničius pareiškė, kad Pramonės ministerijos planus padės įgyvendinti Londono fondų birža. Jis nekonkretizavo, ar pirminis viešas akcijų siūlymas vyks būtent šioje biržoje.

Šių metų liepos pradžioje Baltarusijos valstybinio nuosavybės komiteto vadovas Georgijus Kuznecovas pranešė, kad pristabdytas įmonės „BelAZ“ ruošimas pirminiam viešam akcijų siūlymui. Valdininkas nurodė, kad sprendimas iš dalies susijęs su politiniais įvykiais Europos Sąjungoje, t. y. dėl „Deutsche Bank“. Minskas laikė banką potencialia pirminio viešo „BelAZ“ akcijų siūlymo organizatoriumi, tačiau pernai spalį bankas atsisakė bendradarbiauti su Baltarusijos valdžios pareigūnais. Tokį sprendimą „Deutsche Bank“ ir dar keli bankai priėmė sulaukę teisėsaugininkų kritikos dėl bendradarbiavimo su Minsku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)