Arvydas (vardas pakeistas, redakcijai žinomas) nutarė papietauti netoli jūros ir pagrindinės kurorto gatvės.

„Prisėdau lauke prie staliuko, priėjo padavėjas, užsakiau dienos pietus ir tada pasižiūriu į telefoną, galvoju, pasikrausiu, tiesiog keliolika procentų. Užėjau į vidų, vaikinai sako, kad galima pakrauti. Mergina barmenė sako, jog „mokamas krovimas“. Nusistebėjau“, – „Delfi“ pasakoja vyras.

Jis aiškina, kad būdamas klientas tikėjosi nemokamo įkrovimo.

„Sako, nesvarbu, klientas ar ne, – mokamas. Sakau, gerai. Mane prajuokino, nes išvakarėse buvau kitoje kavinėje, tai be problemų. Ir, apskritai, man pirmas kartas, kad už šitą paslaugą mokama, kai esi klientas“, – teigė Arvydas.

Jis pripažįsta, kad buvo įspėtas, bet situacija atrodanti keistokai.

„Įskaičiavo į sąskaitą – 1 euras. Įspėjimas buvo, neklausiau, kiek, tiesiog susimokėjau, atnešė sąskaitą su saldainiukais, mane šitai irgi pralinksmino, prajuokino, keistai atrodo – vienas pietavau, suaugęs vyras“, – teigė pašnekovas.
Basanavičiaus gatvės praeiviai

J. Basanavičiaus gatvėje esančio restorano „Kastytis“ atstovai naujienų portalui padėtį aiškino paprastai: apmokestinimą paskatino didžiulis kraunamos technikos skaičius: jos daug, o rozečių – mažai.

„Tokį mokestį taikome jau daug metų, ne viename bare, kurį turime. Nusprendėme tokį mokestį taikyti, nes krauna labai daug paspirtukų, Iqos'ų (tabako produktas – red.), telefonų, planšečių.

Turime labai ribotai rozečių ir tiesiog nusprendėme simboliškai apmokestinti euriuku. Ir padavėjai visada įspėja, kai žmonės paprašo kažką pakrauti“, – sako atstovai.

Anot jų, mokestis nėra diferencijuojamas pagal kraunamos technikos galingumą – viskam taikomas euras.

„Čia toks vienintelis nustebimas, o šiaip visi kiti: kam tinka, krauna, o kam netinka, nekrauna. Nieko blogo nematome ir toliau darysime“, – priduria restoranas.

Arvydas, nors ir nepyksta dėl apmokestinto įkrovimo, vis dėlto nutarė arbatpinigių nepalikti.

„Iš vienos pusės, galima suprasti kaip paslaugą, tačiau iš kitos, man kaip klientui tai atrodo nesmagiai, keistai. Aš traktavau kaip arbatpinigius, nepalikau: nesupykdė, bet man atrodo, kad nėra patrauklu“, – sako vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)