"Tie, kurie sako, kad mes neturėtumėm tiesti (vamzdyno), turėtų pateikti alternatyvų pasiūlymą, kaip Vengrija galėtų gyvuoti be energijos", - sakė V. Orbanas.

Prieš "Pietų srauto" statybą pasisako Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga. Birželio pabaigoje už energetiką atsakingas Europos Komisijos pareigūnas Guentheris Oettingeris pagrasino Europos Sąjungos (ES) šalims, palaikančioms "Pietų Srauto" projektą.

Anot pareigūno, Europos Komisija negali taikstytis su tuo, kad kelios ES valstybės su Rusija pasirašė sutartis dėl dujotiekio statybos, nes jose pažeidžiamos bendros regione galiojančios nuostatos. G. Oettingeris ragina valstybes projektą atidėti tol, kol šis atitiks Europoje galiojančias konkurencijos normas.

Serbija ir Bulgarija niekaip negali apsispręsti, kaip vertinti "Pietų srauto" projektą.

Birželio pradžioje apie "Pietų srauto" statybos darbų nutraukimą paskelbė Bulgarija.

Be Rusijos, Vengrijos ir Bulgarijos, projekte dalyvauja Italija, Slovėnija ir Austrija. "Pietų srauto" statybos darbai buvo pradėti 2012 metų gruodžio 7 d. Planuota, kad pirmasis vamzdynas eksploatuoti bus pradėtas 2015 metų pabaigoje, o bendras visų dujotiekio atšakų galingumas viršys 60 mlrd. kubinių metrų dujų per metus.