Akmens anglies kokso gavybos apimtys, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, krito 62,3 proc., o energetikos naudojamų anglių - 46,5 proc. mažiau.

Smarkiausiai krito anglių gavybos aktyvumas Donecko ir Luhansko apskrityse (atitinkamai 63,3 ir 83,4 procento). Tiesa, gavybos apimčių didėjimas užregistruotas Dniepropetrovsko ir Lvovo apskrityse.

Ukrainoje anglių gavybos apimčių mažėjimas registruojamas jau antrus metus iš eilės. 2014-ųjų metų duomenimis, anglių gavybos aktyvumas, lyginant su 2013 metais, smuko 22,4 proc.

Liepos 31 d. pasklido informacija, kad Ukrainoje kietojo kuro atsargų liko vos vienai šiluminių elektrinių blokų darbo dienai. Tokią informaciją tuomet buvo paskelbęs bendrovės "Ukrenergo" tarnybų atstovas Olegas Kozemka.

Šalyje elektros gavybos situacija jau kelias savaites išlieka kritiška. Šiuo laikotarpiu šalies kalnakasybos sektoriaus atstovai jau kelis kartus rengė protesto akcijas. Jie reikalauja išmokėti vėluojančius atlyginimus, atšaukti šachtininkų pensijas mažinančius įstatymus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)