Kaip pažymi kanalas, Rusijos dujas naudojančių elektrinių perėjimas prie kitų energijos šaltinių „tikriausiai nesukeltų didelių keblumų“.

„Mes stebime su Ukraina susijusią situaciją ir aiškinamės galimybes pakeisti rusiškas dujas“, - sakė žurnalistams kompanijos „Ovako“ atstovė Ansa Räätäri.

Bendrovei priklausanti plieno gamykla Suomijos mieste Imatroje iš dalies naudoja rusiškas dujas. Pasak A. Räätäri, alternatyviu kuro šaltiniu galėtų tapti dujotiekis „Balticconnector“ tarp Suomijos ir Estijos.

„Yle“ žiniomis, šiuo metu maždaug vienodos dujų apimtys gaunamos tiek iš Rusijos, tiek dujotiekiu „Balticconnector“.

Suomijos dujų tiekimo sistemos operatorės „Gasgrid Finland“ vykdomasis direktorius Ollis Sipilä mano, jog dujų Suomijai pakaks, net jei Rusija nutrauks jų tiekimą.

„Dujotiekis „Balticconnector“ suteikia galimybę per Estiją gauti prieigą prie dujų saugyklos Latvijoje ir SGD terminalo Lietuvoje“, - pareiškė jis.

Prie Ukrainos sienų dešimtis tūkstančių kareivių sutelkusi Rusija šią savaitę pripažino dviejų separatistinių Rytų Ukrainos regionų nepriklausomybę ir įvedė į šias teritorijas savo kariuomenę.

Dėl to Europos Sąjunga, JAV, Jungtinė Karalystė ir dar kelios šalys paskelbė Maskvai sankcijas, į kurias Rusija grasina griežtai atsakyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)