"Bet Europos Komisija (EK) turi užtikrinti, kad projektas atitinka Europos Sąjungos įstatymus. Kai kurios tarpvyriausybinės sutartys jiems neatitinka. Mes paprašėm suinteresuotų šalių mandato deryboms su Rusija tam, kad į sutartis būtų įtrauktos pataisos", - pabrėžė ES komisaras, kurio žodžius cituoja "Interfax".

Primenama, kad Serbijos ir Bulgarijos vyriausybėse kilo atviros diskusijos dėl "Pietų srauto". Vakarų spaudžiami, Sofija ir Belgradas paskelbė apie projekto "įšaldymą", bet vėliau kiti vyriausybės nariai paneigė savo kolegų pareiškimą.

Gegužės 27 d. konkurse dėl dujotiekio "Pietų srautas" Bulgarijos teritorijoje projektavimo, statybos ir medžiagų bei įrangos tiekimo nugalėjo konsorciumas "Strojtransgaz Konsorcium", į kurį įėjo Rusijos kompanija "Strojtransgaz", pavaldi Rusijos milijardieriui Genadijui Timčenkai. "Strojtransgaz" - viena iš bendrovių, kuriai buvo paskelbtos sankcijos dėl situacijos Ukrainoje.

Bulgarijos opozicinės partijos GERB vadovas Boikas Borisovas, jei laimėtų parlamento rinkimus, pažadėjo nutraukti kontraktą su bendrove "Strojtransgaz".

Gegužės 28 d. EK pareiškė, kad dalis Bulgarijos sudarytų sutarčių, susijusių su "Pietų srauto" projektu, prieštarauja Europos Sąjungos (ES) vidaus taisyklėms.