Viešumoje pasirodė kelios itin svarbios Europos Komisijos pirmininko Jose Manuelio Barroso pokalbio su Bulgarijos politikais detalės – ES perspėja Sofiją nestoti skersai kelio griežtai Sąjungos pozicijai minėtojo projekto klausimu ir nebandyti sumenkinti vieningos Briuselio nuomonės dėl Ukrainos.

„Bulgariją perspėjome būti labai atsargią“, - sakė J. M. Barroso, skelbia Bulgarijos žiniasklaida.

Anot J.M.Barroso, „Bulgarijoje yra žmonių, kurie yra Rusijos agentai“ – tokią nuomonę Europos Komisijos pirmininkas išsakė apie asmenis, vadovaujančius šalies socialistų partijai. Pastarieji bandė pasiekti dvišalio susitarimo su Kremliumi.

ES Bulgariją perspėjo kaip tik dabar, kai Ukraina vėl privertė nerimauti investuotojus.

Rytiniame Ukrainos Donecko mieste ginkluotiems prorusisiškų pažiūrų protestuotojams užėmus vietos valdžios pastatus ir paskelbus regiono nepriklausomybę, Rusijos „Micex“ indekso akcijų vertė smuko 2,4 proc., o rublis, lyginant su JAV doleriu, sumenko dar 1 proc. Apie neramumus pranešama ir Charkovo bei Luhansko miestuose.

Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kaltina ruošiantis perimti dar vieną dalį Ukrainos. „Šio scenarijaus tikslas – suskaldyti Ukrainą į dalis ir dalį šalies paversti Rusijos verge“, - teigia premjeras.

„South Stream” yra dujų vamzdynas, kuriuo rusiškos dujos turėtų būti transportuojamos per Juodąją jūrą į Bulgariją, toliau į Graikiją, Italiją ir Austriją. Statybos prasidėjo 2012 m. , o projekto paleidimas numatytas 2018 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (796)