Kaip pasakojo Ž. Grigaitis, profesionalūs virtuvės šefai į trumpų distancijų keliones nevyksta, tačiau tolimųjų distancijų keleiviai gali mėgautis išskirtiniu aptarnavimu ir gardžiais patiekalais.

„Kiek mano teko bendrauti su ilgų skrydžių šefais, lėktuvuose jie netgi kepa kiaušinienę, daro nesudėtingus maistus, kuriuos reikia pateikti šviežius. Dažniausiai skrydžio metu šefai rūpinasi iš anksto paruošto maisto estetišku pateikimu ir paaiškina, kas su kuo valgoma, pristato jį keleiviams“, – pasakojo vienas iš geriausių šios srities žinovų Lietuvoje verslininkas Ž. Grigaitis.

„Žinau, kad šefą atsiųsti į Lietuvą tikrai labai sudėtinga. Man pačiam buvo siurprizas dėl tokios staigmenos. Tik vakar avialinijų atstovai baigė derinti jo atvykimą“, – džiaugėsi jis.

Daugybę restoranų skirtinguose pasaulio kraštuose aplankęs verslininkas neslepia – net ir jį vis dar įmanoma nustebinti. „Aš pirmą kartą valgiau Belugos lašišą ir tai buvo lėktuve! Jų maistas man be galo skanus“, – komplimentų savo pamėgtoms avialinijoms negailėjo Ž. Grigaitis. Be to, tolimųjų skrydžių keleiviai vakarienę gali valgyti netgi žvakių šiesoje. Be pagrindinio patiekalo verslo klasės keleiviai skrydžio metu taip pat lepinami užkandžiais ir desertu.

Verslo klasės keleiviai gali rinktis net iš 17 skirtingų rūšių patiekalų – nuo košerinio ar vegetariško maisto iki jūros gėrybių patiekalų ar tradicinių turkiškų valgių. Antradienį Ž. Grigaitis vaišinosi tradiciškais turkiškais virtinukais „manti“, turkišku kebabu, kelių rūšių žuvies patiekalais, įdarytais baklažanais ir kitais patiekalais, kuriuos patiekė geriausiomis pripažintų avialinijų šefas.

Renginio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)