E. Straleckaitė pasakojo, kad projekte „Šok su manimi“ gavo galimybę dalyvauti vos pabaigusi 10-ą klasę. Į tuo metu vykusią projekto atranką ją pakvietė prodiuserė Neringa Kavaliauskienė, o pati žinoma sportinių šokių šokėja teigė jau po truputį kilusi karjeros laiptais.

„Mane pakvietė, kai buvau beibis. Kai Lietuvoje tik prasidėjo šokių šou, pamenu, man suėjo 14 metų; žiūrėdavau į Meškauską, Voropaj, galvojau, čia mano svajonė, kaip būtų fainai. Pirmame šou dalyvavau su Mariumi Kiltinavičiumi iš grupės „Neo“. Buvo tikrai įspūdinga. Projektui ruošėmės dar vasarą, pradėjau jį mokyti šokių, o pats pirmas pasirodymas įvyko TV3 naujo sezono atidarymo metu.

Sportinius šokius galima palyginti su televizija, jie kažkiek turi panašumų – blizgučiai, juodas darbas. Žmonėms atrodo, kaip viskas fainai, o iš tikrųjų reikia įdėti daug dirbo. Tačiau renginio dydis, kameros, repeticijos, grimas – tai kažkas neįtikėtino. Vaikšto žinomi veidai, pavyzdžiui, Šapranauskas, vedėjai – megažvaigždės. Kai tik mane pakvietė į projektą, beveik niekam to nesakiau, nes negalėjau patikėti, kad išsipildys mano svajonė. Galvojau, kad galiu iškristi po pirmos laidos. Tačiau tai buvo įspūdingas jausmas, vienas svarbiausių mano gyvenime“, – prisiminė E. Straleckaitė.

Laidoje prisiminta, kaip tuo metu atrodė tiesioginis eteris. Jo metu žiūrovai matydavo trumpus siužetus apie porą, po kurių salėje pasigirsdavo muzika. Tuomet dalyviai išeidavo atlikti savo pasirodymo.

„Projektai buvo labai sunkūs, „Šok su manimi“ dalyvavau tris kartus, padariau tik vienų metų pertrauką, nes tuo metu taip pat šokau ir profesionaliai, todėl nepavyko suderinti. Visą laiką nueidavau iki finalų, vadinasi – tai pusmečio projektas. Vien tiesioginiai filmavimai, pasirengimas vasarą, interviu. Psichologiškai nelengvas dalykas. O pats tiesioginis eteris trukdavo beveik 6 val.

Šokau kaip profesionalė, bet turėjau labai blogą choreografinę atmintį, pamiršdavau derinius. Pamenu, išeinu po siužeto sugrojus muzikai, žiūriu į kameras ir viską pamirštu, nieko nesuprantu, ką reikės daryti. Atsisuku į Marių, o jis visas dreba. Žinojau, kad šokame rumbą, bet neprisiminiau, kaip pradedame, buvo juokinga. Tačiau po truputį viską prisiminiau. Kai pamaniau, kad jau šokio pabaiga, atsisukau į kamerą ir vėliau išėjau. Pasirodo, Marių palikau viduryje pasirodymo. Jis atsistojo, klaupėsi, tuomet atbėgau vėl pas jį. Kai šokis baigėsi, komisija sakė: „Bet čia tai pasirodymas, kokia emocija, Marius visą laiką drebėjo, va, tokio mums šokio ir reikia“, – juokėsi E. Straleckaitė.

Pokalbio metu pastebėta, kad anksčiau televizijos užkulisiuose virė daug intrigų, netrūko ne tik romanų, bet ir alkoholio. Žinomos šokėjos buvo teirautasi, kaip ji pati prisimena šį laikotarpį.

„Iš dalies gerai, kad pirmuose šou dalyvavau labai jauna. Šalia dažniausiai būdavo brolis, jis 9 metais už mane vyresnis. Mes gerai sutarėme, smagu, kad važiuodavo kartu. Taip pat turėjau ir savo draugų kompaniją, kurioje tik vienas žmogus buvo 18-metis, turėjo „teises“, tad atsiveždavo visą šaiką į projekto filmavimus. Pamenu, visi sulendame į mašiną, važiuojame į tiesioginį eterį, o aš tuo metu juos galėjau įtraukti į sąrašus.

Manęs klausdavo: „Eglute, gal įrašyti ką nors iš tavo draugų į afterparčio sąrašą?“ Sakydavau: „12 draugų“. Iki dabar su jais žvengiame, pamenu, kaip vienas draugas šoko su Valinskiene. Prisimenu tai kaip linksmą etapą, bet, žinoma, teko visko pamatyti: kaip vartojami narkotikai, kaip atrodo žvaigždės, kai jos nusigeria. Vykdavo stiprūs vakarėliai, po šeštadienio kai kurios poros sakydavo, kad tik trečiadienį pradėjo kurti šokį. Bet, ačiū Dievui, negalėjau į tai įsitraukti, nes mokiausi mokykloje, profesionaliai šokau, buvau užsiėmęs žmogus. Nedaug miegodavau, po kokias 3 valandas“, – atvirai kalbėjo E. Straleckaitė.

Žinoma moteris teigė, kad visi partneriai, su kuriais dalyvavo projekte „Šok su manimi“, buvo draugiški. Moteris neslepia – kartais kuriant šokius kildavo audrų, tačiau užkulisiuose užsimegzdavo ir simpatijų.

„Kadangi šou ilgas, visiems kada nors nutikdavo visokių lūžių. Šou būdavo daug žmonių, kurie, mačiau, kad simpatizuoja. O aš ir pati esu koketiška. Atsakydavau tuo pačiu ir nueidavau.

Esu jausmo žmogus, man reikia gyvenime dramos, meilės, labai mėgstu įsimylėjimo jausmą, bet tuo metu jau turėjau antrąją pusę, ilgalaikius santykius. Smagiausias yra tik tas flirtas, mane tai „pakrauna“, o daugiau nieko nereikia“, – juokėsi E. Straleckaitė.

Projekte „Šuolis“ patyrė rimtą traumą

Tiesa, „Šok su manimi“ nebuvo vienintelis projektas, kuriame pašnekovė turėjo galimybę dalyvauti. Gerą rezultatą ji pasiekė ir dar viename šou – „Šuolis“.

„Galvojau, kad neturiu baimių, manęs ir aukštis negąsdina, tik vorai. Tačiau tame šou aš supratau, kas yra baimė. Kai tu patiri fizinį skausmą ir tik tu pats atsakai už tai, kaip pavyks pasirodyti. Šokau šią vasarą su parašiutu, net negalima sulyginti šių patirčių.

Projekto metu esu nukritusi „batonu“, buvo labai nesmagu. Kol „neprisitrėški“, eini drąsiai, bet užtenka vieno karto ir viskas pasikeičia. Daug dirbome, projektas – labai rimtas, nupirktas iš amerikiečių, šalies, kurioje geros sąlygos: oro burbulai, pagalvės, žmonės treniruodavosi šuoliui su gumomis, o mes varydavome Lietuvos sąlygomis. Iš pradžių dirbi dvi valandas ant batuto, tada – nuo metro tramplino, trijų, penkių. Aš šokinėdavau nuo 8,5 metrų ir tik vieną kartą per savaitę – penktadienį, prieš tiesioginį eterį, o sekmadienį jau būdavo laida. <...>. Pamenu, stovi ant betono krašto, kulnai pakilę, galvoji, darysiu „lydeką“. Šio šuolio metu stovi atsisukusi nugara į baseiną, turi pašokti tiek, kad susilenktumei į priekį, prisiliestumei prie savo kojų ir įnertumei kojomis žemyn. Galvoju, kiek turiu pašokti, kad su galva netrenkčiau į betoną. Per treniruotę nemėgau vilktis hidrokostiumų, bet tą kartą jis mane išgelbėjo. Treniravausi po 4 valandas: dvi sporto salėje, dvi vandenyje. Atėjau jau labai pavargusi, jaučiausi prastai, bet iššokau. Krentu, girdžiu, kad salėje visi šaukia. Suprantu, kad viskas, buvo malonu pagyventi. Įkritau ant nugaros nuo 5 metrų, galvoju, kad man suparalyžiavo kojas“, – nemalonią patirtį prisiminė šokėja.

E. Straleckaitė teigė, kad tokio šuolio pasekmė galėjo būti plyšusi nugaros oda. Anot jos, laimei, šiokią tokią apsaugą suteikė hidrokostiumas.

„Po tokios traumos pasakė: „Eik bent ant kojų nušok.“ Galvojau, nenoriu, kovojau su savimi, o po trijų dienų buvo tiesioginis eteris“, – pasakojo E. Straleckaitė.

Viešumoje retai pasirodo ne be priežasties

Žinoma moteris sulaukė klausimo, kodėl pasibaigus projektams jos nematyti televizijoje. Ji teigė, kad laimėjusi „Šuolį“ jautė žinomumo piką, gavo pasiūlymų dirbti vedėja, tačiau atsisakė.

„Galvoju, gal esu dvejopas žmogus: man patinka, kai žmonės į mane žiūri, man patinka būti dėmesio centre, aplodismentai. Tačiau, kita vertus, nuo to labai greitai pavargstu. Po „Šuolio“, kai laimėjau projektą, gavau daugiau pasiūlymų, bet tuo metu jų nenorėjau. Man pasiūlė Amerikoje tęsti šokių karjerą, norėjau nuo visko pabėgti.

Pavargau nuo įtampos, jaučiau atsakomybę, suvaržymą, juk apie tave nuolat šneka, rašo. Dažnai būna nemalonu. Supratau, kad turiu atsitraukti, o juk nėra nepakeičiamų. Atsisakai vieną, antrą kartą ir nebekviečia. Eiti šiaip į vakarėlius, duoti interviu, kai nieko viešumoje neveiki, man gaila laiko, nematau čia grožio. Save reikia pozicionuoti, turi atspindėti idėją, o aš su šokių suknele visada visur juk neičiau, tai kam man to reikia“, – sakė E. Straleckaitė.

Taigi, po pasirodymų projektuose E. Straleckaitė visą savo dėmesį paskyrė šokių studijai, jai dabar vadovauja kartu su savo mama.

„Ji yra vadovė, nes man, kaip šviesiaplaukei, matematika ne prie širdies“, – juokėsi žinoma moteris.

Mokykloje laikėsi alinančio grafiko

E. Straleckaitė sulaukė klausimo ir apie krūtinės operaciją. Pašnekovė neslėpė, kad „Šok su manimi“ dalyvavo dar būdama labai jauna, mano, kad dabar visai kitaip reaguotų į publikacijas. Vis dėlto tuo metu moteris jautė gėdą, kai kalbos pasisukdavo apie jos kūno linijas.

„Buvau apvalesnių formų, pamenu, gavau „Metų biusto“ nominaciją, užėmiau pirmą vietą, o po manęs buvo mūsų megažvaigždės. Galvojau, „Dieve, kaip eiti į mokyklą, ką mokytojai pagalvos“, tačiau jie mane labai palaikė, ačiū jiems už tai. Šiaip viskas buvo gerai, bet dėl to jaučiau gėdą, galvojau, kaip nenorėčiau turėti tų papų. Tai buvo tarsi trauma.

Dabar, kai esu patyrusi tam tikrų dalykų, tikiuosi, kad savo mergytei galėsiu paaiškinti apie išvaizdą, kaip jaustis, kai kalba apie tavo kūną, pasakyti, jog viskas gerai, esi, koks esi, ir gyveni savo kūne. Manau, mane tėvai labai gerai auklėjo ir moraliai, ir psichologiškai, tačiau tu tokioms kalboms nepasiruoši. Viena, kai tau pasako kažkas, kai merginą apkalbinėja klasiokai, o visai kas kita, kai Lietuva apkalbinėja. O juk vienu metu „Šok su manimi“ lenkė žinių žiūrimumo rekordus. Tai buvo vienas žiūrimiausių šou. Galvojau: „O Dieve, visi apie tai galvoja.“ Dabar suprantu, kaip tai veikia, apskritai, bijai vilko, neik į mišką. Niekas nekaltas, kad tuo metu įsiskaudinau dėl tų dalykų“, – atvirai kalbėjo šokėja.

Ji atkreipė dėmesį, kad kiekvienas žmogus yra savo kūno pokyčių valdytojas, o kai kalba pasisuko apie svorį, pažymėjo, kad jis galėtų būti ir didesnis.

„Bet yra pakankamas. Pati vedu daug treniruočių, gavau Europinį pilateso instruktorės pažymėjimą, einu pas tėtį į boksą, į salę pas savo trenerę. Didžiausia bėda, kad visą gyvenimą labai daug sportuoju. Kai šokau profesionaliai, rūpėjo, kad kuo geriau atrodyčiau, todėl keldavausi 6 ryto, bėgdavau 16 km krosą, tada grįždavau, eidavau į mokyklą, per ilgąją pertrauką nueidavau pasitreniruoti su partneriu, važiuodavau į filmavimą, o iki nakties treniruodavausi su profesionaliu partneriu. Grįždavau 23.30 val., darydavau namų darbus, tada vėl keldavausi ryte, bėgdavau krosą. O visi klausdavo: „Kodėl tu tokių apvalių formų, nors esi šokėja?“ – prisiminė E. Straleckaitė.

Žinoma šokėja atvirai prisipažino vis dar sulaukianti daugybės komentarų iš pašalinių žmonių, susijusių su jos išvaizda.

„Kiek galima kabintis. Dažniausia frazė, kurią pasako nepažįstamas žmogus: „Jūs ta šokėja, bet tai jūs kokia mažutė, kokia kūdutė, o per televizorių tokia su žandais, o čia visai mažytė.“ Juokingiausia, kad tūkstantį kartų esu sustorėjusi ir sulieknėjusi, o jiems visą laiką atrodė, kad esu didelė, bet šiaip mažytė“, – sakė E. Straleckaitė.

Tiesa, paklausta, kokia jos geros figūros paslaptis, žinoma moteris neslėpė, kad ne tik daug sportuoja, bet yra išbandžiusi ir įvairių dietų.

„Faktas, žmonės galvoja, kad yra paslaptis, bet ne, nėra. Jei nejuokaujant, galvoju, kad šia tema reikia žmonėms apskritai nustoti kalbėti, nereikėtų vertinti, nes nėra normalu žmogui sakyti: „Oi, kaip tu sulieknėjai ar pastambėjai.“ Apie ką tai yra? Kodėl žmonės apie tai šneka, o paskui sako: „Kodėl paaugliai tokie kupini traumų?“ Nustokime traumuoti žmones“, – kalbėjo pašnekovė.

Iširus santuokai grįžo pas pirmąją meilę

Laidos metu prisiminti ir E. Straleckaitės santykiai. Teigta, kad moteris nuo mokyklos laikų draugavo su dabartiniu vyru Dominyku, tačiau išsiskyrė ir ištekėjo už Justino, su juo susilaukė dukros Vakarės. Vis dėlto santuoka žlugo, o pati E. Straleckaitė grįžo pas pirmąją meilę.

„Galvoju, kad ši mūsų istorija yra labai graži ir labai įdomi. Dominykas mane įsimylėjo penktoje klasėje, o aš jį pamačiau tik aštuntoje. Pamenu, mokėmės paralelinėse klasėse, o mūsų klasiokai gerai sutarė. Jis buvo iš sportininkų gaujelės. Pradėjome naudotis mobiliaisiais telefonais, žinojau, kad jų kompanija man skambinėja, buvo taip baisu. Gerai sutariau savo klasiokais, pamenu, kažkada po pamokų ėjome iki stotelės, vienas vaikinas sako: „Žiūrėk, Egle, su mumis šiandien Dominykas eis.“ Aš atsisukau, atsakiau: „Šitas su mumis tikrai niekur neis“, – juokėsi šokėja.

Ir nors sulaukę 17-os jiedu pradėjo draugauti, E. Straleckaitė pastebėjo, kad tokių metų žmogus stipriai keičiasi, baigia mokyklą, įstoja į universitetą, pradeda savo pirmuosius darbus, renkasi profesiją ir stipriai formuojasi.

„Mes labai anksti susitikome, be to, esame vienmečiai. Aš staiga patekau į šou, uždirbau pinigų, šalia manęs buvo daug pasiekusių žmonių, o jis – krepšininkas, bet dar ir protingas. Nusprendė, kad Vilniuje studijuos teisę. Atstumas, ambicijos, mes abu tapome labai užsiėmę, jis žaidė, aš dalyvavau šou, nebuvo laiko kada pabūti kartu. Ilgai draugavome, tačiau niekur nejudėjome, viskas tik atgal važiavo. Dominykas įrodė, kad yra ramus, o aš, panelė, labai norėjau, kad viskas būtų pagal paveiksliuką, sakiau, kad negyvensiu susimetus, noriu, kad man pasipirštų, noriu susituokti, dėl manęs vyras, jei myli, turėtų šį bei tą paaukoti. Persiskaičiau knygų“, – juokėsi E. Straleckaitė.

Tokios ambicijos, anot jos, lėmė judviejų skyrybas, o tuomet tiek ji, tiek Dominykas sutiko kitas antrąsias puses.

„Aš padariau gal daugiau drastiškesnių sprendimų – ištekėjau, susilaukiau vaiko. Prabuvome su Justinu dvejus metus. Susipažinome skubotai, turėjome problemų, net gerai nepažinome vienas kito. Tuo metu aiškiai supratau, ko noriu iš santykių, kokio vyro šalia savęs noriu, kokios jo savybės turėtų būti. Gaila, kad tokie padariniai, tokios tikros pamokos, kurių tau niekas nepapasakos. Tu turi pereiti pati, kad suprastumei, kad gyvenimas tave iš princesės pastatytų į vietą.

Po skyrybų vieną dieną netikėtai susitikome su Dominyku, ilgai kalbėjome. Mus sieja aplinka, kurioje užaugome. Turime pažįstamų, o tai kuriant santykius labai smagu. Dabar esu vienareikšmiškai laiminga“, – prisipažino E. Straleckaitė.

Žiūrovai teiravosi, ar jos buvęs vyras vartojo psichotropinių medžiagų, o tai lėmė judviejų skyrybas.

„Kadangi esu prieš šiuos dalykus, kol buvome susituokę, šalia manęs nebuvo arba aš nepastebėjau. Pas mus problemų užteko ir be to. Manau, išsiskyrėme dėl vertybinių dalykų“, – sakė šokėja.

Anot jos, santuoka su Justinu įvyko labai gretai, todėl buvo apie ką galvoti ir be jos pirmojo vaikino Dominyko.

„Nuoširdžiai galiu ranką prie širdies pridėjusi sakyti, kad nebuvo meilės trikampio. Galime deklaruoti, kad tai gyvenimo meilė, bet žmonės neturėtų ieškoti intrigų. Viskas susidėliojo taip, kaip, manau, yra geriausia.

O Justinas, manau, labai geras tėtis. Vakarė yra laiminga mergaitė, nes auga aplinkoje, kurioje neįmanoma labiau rūpėti, neįmanoma, kad ją dar labiau visi mylėtų. Jai tikrai labai pasisekė. Justinas dažnai pasiima Vakarę, mes turime grafiką, o aš pati mėgaujuosi Vakarės auginimu. Kadangi jau ir taip daug dirbu, galvoju, jei būtų du vaikai, išvis būčiau tragiška“, – juokėsi atvirai pasakodama pašnekovė.

Tiesa, šokėja teigė mananti, kad kvaila nepripažinti savo klaidų: „Aš gailiuosi, nes suprantu, kur padariau klaidų, bet tikrai nieko nekeisčiau, nes man yra taip gerai, kad net nenorėčiau pakeisti kurio nors savo žvilgsnio. Viskas taip turėjo būti; jei aš buvau kvaila, man gyvenimas parodė. Dabar suprantu, kad gyvenime negali būti grafikėlių. Kuo geriau suplanuosi, tuo blogiau bus.“

Vis dėlto, nors su mylimuoju Dominyku sumainė vestuvinius žiedus, E. Straleckaitė kol kas sako negalvojanti apie antrą atžalą.

„Dominykas jau sako: „Kaip fainai būtų“, o aš atsakau: „Leisk man dar truputį pagyventi.“ Gali sakyti kas ką nori, bet nėra lengva auginti vaiką; išnešioti dukrą man buvo katastrofa, todėl sakau, kad dar vieną vasarą palaukime. Kol kas man labai smagu su Vakare“, – šypsojosi moteris.

Visą pokalbį su Egle Straleckaite galite pamatyti vaizdo įraše, kurį rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)