Šiuo metu E. Redko galima pavadinti sėkminga atlikėja, kurios kūrybos ir atliekamų dainų klausosi daugybė gerbėjų. Paklausta, kokia, anot jos, yra sėkmės formulė, žinoma moteris teigė ilgainiui supratusi, jog svarbu nebijoti autentiškumo, būti savimi.

„Gyvenime labai daug įvairių veiksnių gali tave paveikti, gali nesijausti pakankamu. Dabar aš galiu būti su savimi, viskas su manimi yra gerai. Tai jau yra sėkmė.

Tačiau kiekvieną dieną kovoju su savimi, su pasitikėjimu, autentiškumu. Nors į pasaulį žiūriu labai paprastai, su meile, kartais atrodo, kad mano požiūris keistas, o pasaulis per piktas tai priimti. Atrodo, kad negerai, jog esu atvira, empatiška, nesu radikali daugeliu atveju ir daugeliu klausimų“, – šypsojosi Rolando Mackevičiaus kalbinama pašnekovė.

Ji svarstė, kad žmogus negali reikalauti iš kitų žmonių supratingumo, nes kiekvienas asmuo turi skirtingas patirtis. Svarstydama apie tai moteris taip pat aptarė ir klausimą, kodėl ji kuria muziką.

„Noriu kurti su meile, dalintis kūryba, pritraukti būrį žmonių, juos jungti, ne atskirti. Pasaulyje reikia daugiau meilės, mes visi esame ir taip per daug traumuoti, mūsų kartos traumuotos. Taigi, ką mes galime? Tik mylėti, dalintis ta meile. Toks mano požiūris. O jis susiformavo iš gyvenimo, nes mokykloje patyriau daug patyčių“, – prisipažino E. Redko.

Atlikėja teigė, kad paauglystėje iš jos šaipėsi, nes yra kitatautė, vaikams kliuvo jos nelietuviška pavardė ir išskirtinis vardas.

„Kitas patyčių mokykloje laikotarpis prasidėjo, kai kitaip apsirengdavau, buvau apkūni. Viskas į vieną krūvą. Visos šios patirtys man suteikė empatijos jausmą, nes jaučiausi nepritampanti“, – sakė atlikėja.

Paklausta, kas padėdavo, kai klasės draugai tyčiodavosi, ji teigė, kad tuo metu pasinėrė į muzikos pasaulį.

„Pradėjau kurti nuo kokių 14, o muzikuoti nuo 2 metų. Mama pasakojo, kai buvau mažytė, žiūrėjau televizijos reklamas, kartodavau jų melodijas. Tada pradėjau dainuoti, pašokdavau. Mama matė mano potencialą ir spaudė, kad nueičiau į kokį nors būrelį, muzikos mokyklą. Paskui jau pati lankiau, nes tame rasdavau užuovėją. Kai grodavau, dainuodavau, viskas pasimiršdavo. Visa tai yra meilė, muzika, rezonacija.

Net dabar kuriant dainas labai daug verkiu. Kartais kyla klausimas, kodėl, iš kur tai. Daugeliu atveju naudoju muziką kaip terapijos priemonę. Ji man labai padeda susitvarkyti“, – sakė E. Redko.

Mokykloje nuolat patyrė patyčias

Atsiradus progai žinoma moteris išvyko gyventi į Didžiąją Britaniją. Kaip teigė pašnekovė, ji labai džiaugėsi pakeitusi aplinką, palikusi Lietuvoje mokyklą, kurioje patyrė patyčias.

„Tiesiog bėgau iš ten. Mano auklėtoja buvo nuostabi, ji mane labai palaikė, bet ta aplinka, tie moksleiviai ir to amžiaus vaikai, paaugliai... Jie nesupranta, kokį poveikį jie daro žmogaus psichologijai.

Tačiau ne vien mokiniai buvo tokie, o ir mokytojai. Mokykla turėtų būti tavo saugi vieta, tai tarsi tavo antri namai, juose formuojasi tavo asmenybė, tu mokaisi, o man ten nuolat kažkas kėlė įtampą. Nežinau, gal aš čia tokia jautri“, – savo patirtimi dalijosi E. Redko.

Laidoje ji prisiminė vieną istoriją, susijusią su mokyklos, kurią lankė, pavaduotoju. Anot atlikėjos, buvo laikas, kai vyras šaipėsi iš jos batų.

„Tais laikais buvo tam tikri batai, su kuriais galėjai ateiti į mokyklą. Gyvenant Kaune, jei vaikštai su „Converse All Star“, esi banglas. Aš buvau tokia. Vaikščiojau su uniforma, bet turėjo būti ir kokia nors mano išraiška: tai plaukai padažyti, tai auskarai, prisipaišius kažką ant sijono. Pamenu, ateidavau į mokyklą ir beveik kiekvieną rytą prie manęs prisikabindavo pavaduotojas. Sakydavo: „Su kokiais tu čia batais? Rašai pasiaiškinimą“.

Sakydavau apie tai tėvams, bet jie nekreipė dėmesio. Kaip gali sureaguoti mama, jei vaikas rašo pasiaiškinimą, kad užsidėjo ne tuos batus? Per kūno kultūros pamokas ateidavau su maroziškais raudonos spalvos batais. Tas pats pavaduotojas, kuris buvo ir kūno kultūros mokytojas, prie manęs priėjęs sakė: „Jei su tokiais batais vaikščiotumei, aš prie tavęs nesikabinėčiau“. Galvojau: „Žmogau, čia raudoni batai, jie visiškai neatitinka uniformos kodo“. Dabar tai prisiminus juokinga, bet tokia buvo mano kasdienybė“, – prisiminė E. Redko.
Evgenya Redko / Foto: Aura Skulskytė

Kai išvyko gyventi į Londoną žinoma moteris pasakojo pajutusi, kad pasikeitė jos požiūris ne tik į mokyklą, bet ir žmones. Ilgą laiką gyvendama Lietuvoje ji jautėsi nepakankama, spaudžiama aplinkos. Viskas pasikeitė, kai atvyko į Didžiąją Britaniją.

„Kai atvažiavau į Angliją nebijojau mokytojo paklausti elementaraus klausimo, nes manęs neaprėkdavo, nešaukdavo, nekviesdavo prie lentos, kad parašytų dvejetą, jei kažko nemoku. Anglijoje viskas apsivertė į gerą pusę. Lankiau tarptautinę mokyklą, buvo labai smagu, kad joje mokėsi daug žmonių iš viso pasaulio, todėl nejaučiau, jog mano anglų kalba netobula, greitai pripratau“, – sakė E. Redko.

Pažintis su Lilu ir Innomine

Laidoje buvo domėtasi apie E. Redko muzikinę karjerą prieš išgarsėjant kartu su grupe Lilas ir Innomine. Moteris pasakojo, kad baigusi mokyklą, o vėliau studijuodama Didžiojoje Britanijoje, visą laiką kūrė dainas.

„Lietuvoje turėjau vieną draugą, kuris grojo su gitara, kai grįždavau, vis susikalbėdavome, nuvarydavome į kokį nors barą pagroti, nes vis kažkas pasiūlydavo. Net nepamenu, ką juose grodavome, gal mano dainas. Turėjau tokių apie meilę.

Vis grįždavau, pagrodavau, kažko daugiau nebuvo, nes tuo metu mokiausi universitete. Čia dar turėjau tokią vieno kurso dalį, kai reikėjo sukurti savo programą, ją kartu su grupe paruošti. Viskas. Tiek ir buvo tų koncertų. Tačiau kūryba visą laiką buvo su manimi“, – sakė pašnekovė.

Kai susipažino su savo vyru Asi, kartu jiedu daug keliavo po pasaulį, vis svarstydami, kad nori kurti kartu. Vėliau gimė idėja įrašyti savo albumą, kurti konkretaus žanro dainas.

„Sakau, važiuojame į Lietuvą, čia ramu, yra kur gyventi, dar tada nebuvo brangu. Prieš dešimt metų, kai atvykome, kažkuriuo momentu man parašė Rolandas. Su juo turėjome bendrų draugų, jis iš Garliavos, o mano geriausia draugė jį pažinojo. Vienas bendras pažįstamas Roliui vis pasakydavo apie mane, pasakojo, kad yra Evegenya, sakė: „Gal jums būtų fainai įrašyti kažką, pabendrauti, pakūrybinti“. Man Rolis atsiuntė „Kariną“, sako: „Va, reikia priedainio, nėra melodijos, bet yra žodžiai, gal nori prisijungti“

Tačiau mes su Asi tuo metu klausėme visiškai kitokios muzikos, lyrinės, dvasiškos, o Rolandas atsiuntė lietuvišką repą. Galvojau: „Kas čia?“, bet daina nebuvo agresyvi. Žinojau Lilą ir Innominę, jau buvau klausiusi jų, sakau: „Gal fainai, davai pabandome“. Muzika juk yra muzika, kūryba yra kūryba“, – pasakojo E. Redko.
„Sostinės dienų“ koncertai Vilniuje

Kartu su vyru ji įrašė dainą, nusiuntė Lilui ir Innomine, kurie pakvietė porą atvykti į studiją. Netikėtas bendradarbiavimas virto ilgalaike draugyste, tačiau 2019 metais grupė pasuko skirtingais keliais, tuomet E. Redko pradėjo savo solinę karjerą.

„Scenoje buvau pagrindinis žmogus, vėl reikėjo prie to priprasti, bet tuo pačiu buvo labai smagu. Prieš tai dainą atlikdavo Lilas, o aš pritardavau, kartu pasirodydavome kaip grupė. Jaučiau, kad joje turėjau ir savo akimirkų, bet vis tiek pasirodydavome koncertuose kartu. Kūriau ir savo muziką, ilgą laiką norėjau ją atlikti, dabar pildosi mano svajonės“, – šypsojosi žinoma moteris.

Kai scenoje E. Redko pasirodė be garsios grupės, žmonės ją priėmė, moteris pasakojo jautusi didelį palaikymą, komplimentus, kad stengiasi pati kurti ir dalintis savo muzika su gerbėjais.

„Vis tiek, kai esi grupėje, ta muzika, žinutė buvo jų. Nors mes su Asi prisidėjome prie kūrybinio proceso, bet dabar aš galiu kalbėti už save, tai, kas yra mano širdyje, kokia yra mano žinutė šiam pasauliui, o mano misija – eiti, kurti ir traukti prie savęs savo gentį“, – šypsojosi E. Redko.

Atsakė, kodėl iširo jos ir vyro Asi duetas „Pai X“

Laidos metu buvo domėtasi, kodėl E. Redko kartu su vyru nebekuria muzikos kaip „Pai X“ duetas. Anot atlikėjos, Asi nenorėjo būti ant scenos, savikritiškai save vertino, todėl šeima nusprendė susikoncentruoti į E. Redko solinę veiklą.

„Iš kūrybinės pusės irgi ieškojome, kaip ta muzika turėtų skambėti, buvome jauni ir norėjome sukurti kažką tokio vau. Neseniai su Asi apie tai kalbėjome, prisiminėme, kad po Lilo ir Innominės koncertų kitą dieną atsikeldavau ryte, peržiūrėdavau instagrame vaizdo įrašus, sakydavau: „Kaip fainai, smagu, truputį nusidainavau, bet nieko, galima pataisyti“, o Asi pasižiūrėdamas kalbėdavo: „Jėzus, kokia tragedija, kaip aš atrodau, kaip aš skambu, kaip aš nusidainuoju“. Jis labai savikritiškas, jam tai kėlė įtampą, jis nesijautė patogiai, todėl nusprendėme su bendra veikla pristabdyti.

Vieną dieną jis atėjo į kambarį, sako: „Ar tu nori būti žvaigžde?“, aš atsakiau: „Ką tu čia šneki?“, jis sako: „Tau visą laiką patiko, čia tavo kelias, aš noriu tau padėti, vis tiek viską kartu darysime, bet scenoje būsi tu“. Galvojau, kad tai mano svajonės išsipildymas, tuo pačiu buvo baisu. Man kūryba, menas nėra apie tai, kaip būti žvaigžde, bet supratau, ką jis turėjo omenyje“, – pasakojo E. Redko.

Dabar pašnekovė įsitikinusi, kad nebėra savęs paieškose, tik prisipažįsta – ji atvira pokyčiams. Anot E. Redko, natūralu, nes žmonės nuolat keičiasi, nestovi vietoje, o gyvenant su tokiu požiūriu lengviau augti ir keisti muzikinį stilių bei skonį.

„Pastaraisiais metais jaučiu ne tokį egoistinį dalyką, kad kūryba yra tik mano, iš mano pojūčių, dabar matau tai visai kitaip. Jaučiu, kad esu mediatorius tarp visatos ar Dievo, tas visas žinutes sugeriu ir atiduotu jas pasauliui“, – kalbėjo atlikėja.

Neseniai ji pristatė dainą „Melodramos“ kartu su Roku Yan. Paklausta, kaip gimė šis duetas, moteris pasakojo, kad su atlikėju anksčiau nebuvo pažįstami. Vieną dieną gavo jo žinutę su pasiūlymu įrašyti jau sukurtą dainą.

„Iš pradžių pasirodė, kad šiek tiek tolstu nuo tokios muzikos, kurią jis daro. Bet atsikėliau kitą rytą su ta melodija galvoje, pasakiau, kad tai yra ženklas, parašiau jam ir sutikau. Rokas dainą buvo parašęs, kiek žinau, kūrė ją su Jessica. Aš įdainavau, Asi suprodiusavo, nufilmavome vaizdo klipą“, – apie neseniai pristatytą kūrinį pasakojo žinoma moteris.
Evgenya Redko ir Rokas Yan

Tiesa, ji atskleidė, kad gerbėjai netrukus galės išgirsti ir daugiau jos bendrų dainų su kitais atlikėjais. Jos skambės ir didžiausio E. Redko koncerto Vilniuje metu.

„Pamenu, kad praeitais metais ir užpernai nebuvo tiek daug koncertų. Šiemet vasara buvo labiausiai užimta, daug dirbau prieš pasiruošiant pirmam koncertui tiek mentaliai, tiek fiziškai. Jaučiau energijos sprogimą, galvojau, kokia galiu būti scenoje, kokią energiją galiu skleisti. Pradėjau lankyti treniruotes pas kineziterapeutą, nes turiu problemų su nugara, išvaržą, todėl žinau, kad svarbu stipriai pasiruošti. Esu laba dėkinga, kad turėjau tokią vasarą. Su mano grupe šiemet pajautėme naują energijos bangą, daug meilės, daug dėkingumo iš manęs, grupės, mūsų santykio kartu“, – apie pasirodymus scenoje pasakojo atlikėja.

Dėl sveikatos problemų atsisakė dalyvauti „Eurovizijoje“

Laidoje buvo prisiminta, kad E. Redko dalyvavo „Eurovizijos“ nacionalinėse atrankose, teirautasi, kas lėmė sprendimą pasirodyti šio konkurso scenoje. Atlikėja prisiminė, kad tuo metu buvo pristačiusi savo pirmąjį solinį albumą, pasirodžiusi pirmajame savo soliniame koncerte, norėjosi viską išbandyti čia ir dabar.

„Buvo „Eurovizija“, turėjome demo dainos versiją. Daug negalvojome, ar riekia eiti, tiesiog vyko „Eurovizija“, buvo galima priduoti dainą, todėl pabandėme. Tuo metu turėjau nugaros išvaržą. Prieš kokius penkis metus, kai pasirodydavome su Lilu ir Innomine, pragulėjau du mėnesius lovoje su vaistais, nežinojau, ar galėsiu atlikti dainas jų koncerte „Siemens“ arenoje. O prieš „Euroviziją“ vėl viskas prasidėjo. Dar buvo ta pirma atranka, aš su skaudančia nugara dalyvavau šokių repeticijose, viską skaudėjo. Nežinau, kodėl buvau įsitikinusi, kad man reikia eiti ir daryti, galėjo būti komplikacijų. Kai atsisakėme dalyvauti, gulėjau lovoje ir nebegalėjau atsistoti“, – prisiminė E. Redko.

Ji pasakojo, kad dideli skausmai kilo tais pačiais metais per „M.A.M.A.“ apdovanojimus. Scenoje ji pasirodė su didele šokėjų grupe, o prieš paskelbiant, kad laimėjo metų proveržio apdovanojimą, rūbinėje leidosi vaistus nuo skausmo.

„Pamenu, „Žalgirio arenoje“ ieškojau personalo, kas galėtų man įleisti tuos vaistus. Įbėgo į rūbinę vadybininkė, sako: „Evgenya, greitai bėk“, o aš gulėjau su švirkštu. Atlikome pasirodymą su šokėjais, o kitą dieną atsikėliau, sakiau: „Skambiname Zilniui, pasakysim, kad ne, viskas, užtenka, sveikata svarbiau“. Jis tuo metu kuravo „Euroviziją“. Ramūnas klausė: „Ar tikrai čia taip blogai, gi vakar buvo „M.A.M.A.“ apdovanojimai, mačiau per teliką, kad šoko“. Nusiunčiau daktaro išrašus, nes gydžiausi, jis sakė suprantantis viską, nes pats yra turėjęs panašių problemų“, – pasakojo žinoma moteris.

Dabar ji teigia turinti nuolat save prisižiūrėti, sportuoti, per daug nesijaudinti, nes sveikata taip pat susijusi su emocijomis.

„Nors „Eurovizija“ man asocijuojasi su ne kokiu prisiminimu, bet galvoju, kad reikia ten eiti 100 proc. užtikrintai, tikint savo konceptu ir daina, ne šiaip, nes tai yra konkursas. Faktas, kad daliniesi savo muzika, bet vis tiek konkuruoji“, – šypsojosi E. Redko.

Lemtinga pažintis su vyru Londono bare

Laidos metu buvo pastebėta, kad E. Redko kilusi iš Rusijos, jos vyras – izraelietis, tačiau šeima gyvena Lietuvoje. Teirautasi, kodėl jiedu pasirinko likti čia.

„Aš dar nebuvau gimusi, o mano tėvai jau gyveno Kaune, mano tėtis dirbo kariuomenėje, jis stažavosi Kaune. Taip mes ir pasilikome čia. Iš pradžių atrodė, kad atsitiktinai, bet panašu, jog viskas yra sudėliota ir parašyta. Čia yra mama, mano šeima, čia aš gimiau, čia ramu, miela, saugu. Išvažiuoju svetur, o grįžusi į Lietuvą jaučiu ramybę. Čia mažiau įtampos, srauto, gali būti ramesnis“, – sakė E. Redko.

Paklausta, kaip jos vyras reaguoja į prasidėjusį karą Izraelyje, atlikėja neslėpė, kad jis stipriai nerimauja, nes šioje šalyje gyvena jo šeima, draugai.

„Viskas kol kas gerai, tik labai stipriai neramu, visas tas karo konceptas yra tragiška ir žiauriausia, kas gali nutikti žmonijai, nes atveria žaizdą, traumuoja tiek tave, tiek ateities kartas. Manau, kuo labiau esi traumuotas, tuo mažiau vietos meilei, atsiranda daugiau neapykantos. Tikiu, jei turi daugiau meilės širdyje, tavo siela gali labiau augti. Gali būti labiau empatiškas, supratingesnis. Nesvarbu, kokia kultūra, kokia šalis, žmogus yra žmogus, o žmoguje yra siela. Man atrodo, kad mes turime didesnį tikslą, kaip didelė bendruomenė“, – svarstė E. Redko.

„Nepatogiuose klausimuose“ ji papasakojo ir istoriją, kaip susipažino su savo vyru Asi. Atlikėja teigė, kad viskas nutiko labai atsitiktinai, kai dar gyveno Londone.

„Tuo metu dar mokiausi. Tai buvo pati pradžia visos mano dvasinės kelionės. Su geriausia drauge išvažiavome į kelionę 10-čiai dienų, mums buvo 19 metų. Patyrėme tiek daug visokių įspūdžių, o kai grįžome į Londoną užpuolė depresija, reikėjo sugrįžti į realybę, normalų gyvenimą. Klausiau savęs, ką toliau veiksiu gyvenime.

Pasakiau sau, kad nebeverta jaudintis, geriau su drauge eikime į miestą. Išvažiavome į Camden Town, ėjome iš baro į barą. Mano draugė pasiūlė užsukti į vieną bariuką, kuris dirbo iki trijų ar dviejų nakties, o Londone viskas anksti užsidaro. Aš sakau: „Bet ne, gal nevarome, čia niekas nevyksta, varom namo miegoti“, ji vis tiek ragino užsukti. Dažniausiai, jei aš ką nors pasakydavau, ji pritardavo, bet tuomet draugė nenusileido ir užvedė į tą barą“, – istorijos pradžią pasakojo žinoma moteris.

Ji prisipažino, kad tuo metu svajojo sutikti vyrą, žinantį, ko nori savo gyvenime. Bare E. Redko susipažino su vaikinu, kuris papasakojo, jog turi savo sporto klubą, neseniai lankėsi Beyonce koncerte.

„Galvojau, kad jis tobulas vyras. Kol su juo šnekėjome, prie manęs kažkas priėjo ir į ausį sušnabždėjo: „Tau taip neįdomu, kodėl tu su juo kalbi, ateik, prisijunk prie mūsų“, atsisukau, o ten stovėjo Asi. Įsijungė mano ego, jis nuėjo, o aš toliau bendravau su tuo vaikinu. Galvoju: „Blemba, man atrodo, kad jis buvo teisus“, todėl nusprendžiau baigti tą pokalbį ir prisijungiau prie Asi. O mano draugė jau buvo tame jų draugų rate.

Po to baro nuvažiavome pas juos į namus, kuriuose pamačiau gitarą. Paklausiau, kas ja groja, Asi atsakė, kad jis, o aš pasakiau, kad irgi groju. Jis paprašė manęs ja pagroti. Turbūt iš karto pajautėme ryšį per muziką. Kai jau atėjo laikas važiuoti namo, jis paprašė manęs numerio, sakė, kad labai nori su manimi susitikti. Aš jam pasakiau: „Neskambink man sekančias tris dienas, nes aš tau neturėsiu laiko“, tuo metu mano draugė buvo su manimi, sakiau, kad pabūsiu su ja, ji grįš į Lietuvą, tada galėsime susitikti. Po trijų dienų jis man paskambino, mes susitikome, per pirmą mūsų pasimatymą kartu parašėme dainą apie meilę. Taip ir susipažinome“, – šypsojosi pašnekovė.

Asi jau metus laiko gyveno Didžiojoje Britanijoje, tačiau po savaitės planavo išvykti į Izraelį. Vienas kitą jiedu pažinojo vos savaitę, kai Asi paskambino E. Redko ir pasiūlė atvykti pas jį, į gimtinę.

„Izraelyje jis planavo būti dar savaitę, darėsi vizą, nes buvo susiplanavęs ilgą kelionę į Indiją. Aš galvojau, važiuoti, ar ne, iš vienos pusės norėjosi, bet jis buvo nepažįstamas žmogus. Taip, mes buvome sukūrę ryšį, juo pasitikėjau, tačiau nepažinojau šalies, nežinojau, kas ten vyksta, kas per žmogus mane kviečia. Nuvykus viskas buvo nuostabu, labai paprasta ir šilta, susipažinau ir su jo šeima. Pamenu, man didelį įspūdį padarė tai, kaip jie visi kartu su šeima leidžia laiką. Pavyzdžiui, penktadienį vakarieniauja, būna kartu ir bendrauja“, – pasakojo E. Redko.

Paklausta, ar vyras greitai jai pasipiršo, atlikėja neslėpė, kad ši akimirka įvyko praėjus metams po judviejų pažinties.

„Jis pasipiršo per mano gimtadienį. Sugalvojo, kad šia proga Izraelyje šoksime su parašiutu. Važiavome į tokią vienos nakties kelionę dykumoje, pasiėmėme palapinę, sakėme, kad pakeliausime, pernakvosime, ryte prie jūros važiuosime. Pamenu, atsikeliame ryte, jis mane visas drebantis apsikabino, sako: „Turiu tau dovaną“. Nesuprantu, kodėl jis dreba, kas jam yra, sako: „Pažiūrėk, ten danguje matau, kad kažkas šoka su parašiutu, tai va, mes irgi šoksime“. Galvojau, nejaugi jis taip bijo to šuolio.

Lėktuve mes buvome šešiese, aš turėjau iššokti pačioje pabaigoje, o Asi pirmas. Nesupratau, kodėl tarp mūsų tiek žmonių, kodėl negalime kartu šokti. Tačiau, kai nusileidau ant žemės po savo šuolio, jis pasipiršo. Man buvo labai juokinga, Asi buvo su dredais, muzikantas, o atsiklaupęs klausė: „Ar tekėsi už manęs?“, šalia stovėjo visa šeima su šampanu. Buvo romantiška“, – šypsodamasi prisiminė E. Redko.

Jau kurį laiką šeima gyvena Lietuvoje, kartu kuria muziką, todėl buvo teirautasi, ar jiedu nepavargsta vienas nuo kito. E. Redko pasakojo supratusi, kad studiją, kurioje dirba, reikia iškelti iš namų.

„Ilgą laiką dirbome namuose, negalėjome atsiriboti nuo darbo, nes jo yra visą laiką. Kai studija namuose, niekada nebūna tylos. Asi visą laiką joje sėdi. Kai buvo darbingas metas, ypatingai vasarą, man reikėjo tarp koncertų ramybės, o jis dirbo su programomis, todėl dabar keliame studiją iš namų. Svarbu mokėti atsiriboti nuo darbinio santykio, kurį turi ir nuo namų santykio. Apie tai šnekame, kalbame“, – neslėpė E. Redko.

Santykiai su tėčiu ir jo verslas Rusijoje

Laidoje buvo domėtasi ir E. Redko santykiais su tėčiu, pastebėta, kad atlikėja dirbo su Rusija jo siejamoje įmonėje „14 deltų“, tačiau kilus skandalui atsisakė pareigų. Atlikėja teigė laukusi šio klausimo ir labai dėl jo nerimavusi.

„Vis dar jaučiu, kad mane traumavo visas tas įvykis ir viskas, kas buvo. Kai išėjo straipsnis, kai buvo naudojamas mano veidas, atrodė, kad iš vienos pusės tik paspaudimam surinkti. Noriu pasakyti, kad ta įmonė, kurią aš valdžiau, nebuvo susijusi su Rusija. Tai buvo nekilnojamo turto nuomos įmonė, aš atlikau administracinį darbą, mokėjau mokesčius už vandenį, šildymą. Tai tiek. Tai yra vienas iš mano tėčio verslų, bet jis plėtojamas tik Lietuvoje, veikia tik Lietuvoje ir neturi jokių sąsajų su Rusija“, – sakė E. Redko.

Ji pabrėžė, kad tėtis užsiima verslu, o įmonė Lietuvoje įsteigė prieš trisdešimt metų, dirbo visame pasaulyje, įskaitant ir Rusiją.

„Vasario 24 dieną viskas apsivertė aukštyn kojomis, visas pasaulis, kokį mes žinojome, kas buvo norma, tapo ne norma. Visi į tai pradėjo atitinkamai reaguoti ir mano tėtis yra iš tų žmonių, kuris taip pat reagavo atitinkamai. Jis iš ten traukiasi, bet tai yra pakankamai ilgas procesas. Žmonės gal nesupranta, kad parduoti verslą per vieną dieną nėra paprasta. O jokiose veiklose jis nedalyvauja. Taip, jis dirbo Rusijoje, bet kai tai pasidarė nenormalu visame karo kontekste, jis sureagavo, o su kariuomene jis dabar neturi nieko bendro“, – teigė E. Redko.
Jevgenya Redko

Atlikėja sakė, kad šeima – jos vienas svarbiausių prioritetų ir didelė vertybė. Ilgą laiką santykis su tėčiu buvo komplikuotas, bet dabar jiedu gerai sutaria.

„Esame viską išsigryninę, susitaikę, atleidę. Mano tėvai išsiskyrė, kai buvau labai jauna, todėl jaučiau nuoskaudą dėl naujos šeimos. Vertinu savo tėtį, kad jis, kai išsiskyrė mano tėvai, vis tiek mane visą laiką toliau traukė į savo šeimą. Antrą kartą vedė, bet mane pasiimdavo su savimi atostogų. Kai gimė brolis, jaučiau stiprų ryšį, manęs tai neprivertė jausti, kad nesu šeimos dalis.

Visą laikotarpį, kai prasidėjo karas, prisimenu traumuojančiai, man tai kelia įtampą. Pradėti aiškintis ir pasakoti, kas kur dirba... Žmonės nenorėjo to girdėti. Nesijaučiau, kad išviso galiu kažką sakyti, nes vyksta karas. Man atrodo, kad man skauda, bet kažkam skauda dar labiau. Negali palyginti savo ir kitų žmonių situacijos“, – atvirai sakė E. Redko.

Visą pokalbį su Evgenya Redko galite pamatyti vaizdo įraše, kurį rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją