„Kaišiadorys – paukščių kraštas: čia gausu ūkininkų, užsiimančių paukštininkyste, čia veikia ir vienas didžiausių mėsinių viščiukų augintojų ir vištienos gamintojų. Todėl net nekilo abejonių, koks maistas turi puikuotis renginyje „Prie stalo visa Lietuva“. Šiuo rekordu tikimės sutelkti mūsų gyventojus bei miesto svečius ir tuo pačiu simboliškai įprasminti 2024 metų Lietuvos kultūros sostinės unikalumą“, – sako Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Šarūnas Čėsna.

Prie ilgiausio vištienos vaišėmis nukrauto stalo rekordo siekimo prisidėti norintys kaišiadoriškiai ir miesto svečiai kviečiami sekmadienį, birželio 2 dieną 14 valandą, apsilankyti Gedimino gatvėje Kaišiadoryse. Sėsti prie rekordinio, ant kurio bus ir rūkytos vištienos, ir vietoje ant žarijų kepamų mūsų šalyje jau pamėgtų marinuotos vištienos gaminių, ir gausybė kitų skanėstų, bus kviečiami visi šventės svečiai, nemokamai ir be išankstinės registracijos. Planuojama, kad ant rekordinio stalo nuguls 1000 kg vištienos.

„Kaišiadoryse veikiame jau beveik šešis dešimtmečius, kur ne tik kaip įmonė čia vykdome veiklą, bet ir aktyviai bendradarbiaujame su vietos ūkininkais. Natūralu, jog norėjosi prisidėti prie šio Kaišiadorims svarbaus įvykio – Kultūros sostinės festivalio. Esame bendruomenės dalis ir jungdamiesi prie Kaišiadorių iniciatyvų ir renginių, kaskart ieškome būdų, ką išskirtinio padaryti, kad šio miesto vardas nuskambėtų per visą Lietuvą. Taip kartu su Kaišiadorių miesto atstovais ir gimė idėja apie rekordinį stalą. Tai, kad ant jo puikuosis mūsų vištienos produktai – mūsų padėka ir sveikinimas šiam miestui ir jo žmonėms su tuo, kaip miestas auga ne tik plėtros prasme, bet ir kultūrine“, – sako Tadas Sprindžiūnas, Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynų generalinis direktorius.

Rekordą, kurio Lietuvoje bus siekiama pirmą kartą, fiksuos VšĮ „Rekordų akademija“.