Skirtingų pasaulio virtuvių skonius išbandantis laidų vedėjas ir keliautojas Orijus Gasanovas šį kartą leidosi į gastronominę kelionę po Skandinaviją. Kad geriau pažintų šio regiono maistą, į pagalbą žinomas vyras pasikvietė savo gerą draugę, 7 metus Norvegijoje praleidusią Katrę Grumbinaitę-Plynę.
Vilniaus paukštynas
102 straipsnių
Vilniaus paukštynas – vienas iš didžiausių lietuviškos vištienos gamintojų. Įmonių grupei priklauso ir Kaišiadorių paukštynas.
„Vilniaus paukštynas“ prieš kelis metus aktyviai žengė permainų keliu, diegdamas tvarius sprendimus. Kaip teigia įmonės atstovai, energetinio efektyvumo siekis ir inovacijų diegimas yra nuolatinis procesas, tačiau jau dabar tvarumo kelią pasirinkusi bendrovė raško saldžius vaisius. Ekspertai bendrov...
Orijus Gasanovas pristatė savo mėgstamą plėšytos vištienos mėsainį: tarsi Amerikoje, tik dar skaniau (1)
Kas pažįsta Orijų Gasanovą ar seka jo keliones, tikrai žino, kad atvykęs į naują šalį, užkietėjęs keliautojas visuomet stengiasi paragauti bent vieną populiarų tos vietos patiekalą. JAV yra viena mėgstamiausių Orijaus kelionių krypčių, o sultingi plėšytos vištienos mėsainiai jau tapę neatsiejama šio...
Liepos 23-iąją minima Tarptautinė dešrainių diena. JAV išpopuliarėjusio ir po visą pasaulį išplitusio klasikinio gatvės maisto patiekalo variacijų šiandien rasite begales. Netrūksta ir produktų, specialiai paruoštų taip, kad dešrainių ruošimas būtų be galo paprastas ir truktų vos kelias minutes. Sav...
Žymėjimas „pagaminta Europoje“ daug kur pasaulyje laikomas kokybės ženklu. Tačiau vietos ūkininkai ir verslas žino, kad Bendrijos viduje gaminių kokybė skiriasi, ypač maisto produktų. Dėl to Lietuvos ūkininkai nutarė įrodyti, kad jų produktų kokybė pranoksta ES ir nacionalinių teisės aktų nustatytus...
Mėgstantiems vištieną – net trys virtuvės šefo iš Sakartvelo Sulkhano Khomeriki receptai: traškus viščiukas tabaka, sultingi šašlykai ir nuostabi sriuba. Norintiems išsikepti vištos krūtinėlę, kad ji nebūtų sausa, – ne tik puikūs maisto kūrimo technologo Raimondo Čironio patarimai, bet ir jo mėgstam...
Vilniaus paukštynas, vadovaudamasis Europos Sąjungos (ES) sveikos mitybos rekomendacijomis, atnaujino marinuotų produktų pakuotes. Ant Vilniaus paukštyno „Fiesta“ ir „Premium“ produktų pakuočių nuo šiol nurodomi paruošimo būdai su rekomenduojamu gaminimo laiku ir porcijų skaičiumi. Taip pat pradėtos...
Aukščiausias viršukalnes įveikęs Dainius Ceinoris – ne vienas nustemba sužinojęs, kuo aš dirbu kasdienybėje (1)
Kai kalnai šaukia – privalai atsakyti, teigia Dainius Ceinoris, Vilniaus paukštyno IT vadovas. Aistrą kalnams ir laukinei gamtai tarsi netyčia atradęs IT specialistas šiuo metu ruošiasi kopti į Materhorno viršukalnę Alpėse, vaizduojamą „Toblerone“ šokolado logotipe.
Birželio 2-ąją, švenčiant Tėvo dieną, Kaišiadoryse bus siekiama naujo Lietuvos rekordo. Kaišiadorių rajono savivaldybė kartu su Kaišiadorių kultūros centru ir Kaišiadorių bei Vilniaus paukštynais festivalio „Kas čia daros?“ metu sieks susodinti šventės dalyvius prie ilgiausio Lietuvoje vištienos vai...
Tai, kad verslas darbuotojams perka ar nuomoja butus, gali atrodyti kaip pažangi, iš Vakarų ar iš už Atlanto atkeliavusi praktika, naudojama pritraukti geriausius specialistus. Tačiau ši praktika jau daugybę metų žinoma ir Lietuvoje. Štai Vilniaus paukštynas kadaise taip pat statė ir siūlė butus dar...
Kai darbuotojai įmonėje dirba ilgiau nei vadovai ir savo akimis mato tiek įmonės, tiek visos šalies virsmą, kompanija gali džiaugtis turėdama tarsi gyvą metraštį. Tokia yra Jadvyga Glumbakienė, Vilniaus paukštyno prieskonių svėrėja Mėsos gaminių ceche ir įmonės ambasadorė.
Vilniaus paukštyno akcininkai patvirtino investicijų į poveikio aplinkai mažinimą planą. Šiam planui įgyvendinti įmonė skirs 852 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad įgyvendinus numatytas priemones Vilniaus rajone, Rudaminoje, veikiančiuose bendrovės objektuose kvapų sklaida gali mažėti 40 proc.
Daugelis gyventojų, kaip rodo verslumo tyrimai, tam tikrame karjeros etape ima svarstyti: geriau samdomas darbas ar nuosavas verslas? Nemaža dalis pasirenka mažiau iššūkių keliantį samdomą darbą. Tačiau kiti randa būdų šiuos dalykus suderinti. Štai Ana Prokopovič, Vilniaus paukštyno personalo vadybi...
Lietuvoje užaugintą vištieną jau kelis metus „Hesburger“ greitojo maisto restoranams Baltijos šalyse tiekiantis Vilniaus paukštynas praneša plečiantis bendradarbiavimą su šiuo tinklu. Bendrovė ėmė tiekti savo produkciją Suomijoje veikiantiems „Hesburger“ restoranams.
Lietuvoje trūkstant inžinierių, darbdaviai varžosi dėl jų siūlydami ne tik didesnį nei vidutinis darbo užmokestį, bet ir ieškodami būdų, kaip juos pritraukti bei išlaikyti siūlydami gerovės paketus. Tačiau ir atsakomybė, kurią prisiima šie specialistai, yra didžiulė. Štai, Valdas Keršys, Vilniaus pa...
Компания, заключившая договор с зарубежной сетью розничной торговли, выяснила, что ее продукция была увезена в другую страну.
Iš „Vilniaus paukštyno“ pagrobta paukštienos produkcijos, nuostoliai skaičiuojami šimtais tūkstančių (2)
Įmonė, sudariusi sutartį su užsienio mažmeninės prekybos tinklu, aptiko, kad jos produkcija išvežta į kitą šalį.
Rudaminoje veikiantis Vilniaus paukštynas yra didžiausia pagal darbuotojų skaičių gamybinė bendrovė Vilniaus rajone. Bendrovė pastebi, kad ji didelę vertę sukuria ir šalies biudžetui – per metus sumoka apie 13–14 mln. Eur mokesčių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Lietuvoje nemažai sportininkų pasuka į pardavimus, sako patys atletai. Dauguma jų, išskyrus krepšinį ir dar vieną kitą sporto šaką, viso savo dėmesio kovai aikštelėje skirti negali. Pirmiau jie turi pasirūpinti oriu savo ir šeimos pragyvenimu. Nieko nuostabaus, kad tokiomis aplinkybėmis medaliai ein...
„Vilniaus paukštynas“ pradėjo poveikio visuomenės sveikatai vertinimą. Atsižvelgiant į jo rezultatus, bus priimami sprendimai dėl veiklos bei investicijų. Surinkti duomenys pasitarnaus ir sprendžiant klausimus, susijusius su sanitarine apsaugos zona (SAZ) aplink įmonę.