Skelbiama, kad didžioji dalis bendrovės investicijų – apie 600 tūkst. eurų – skirta Šalutinių gyvūninių produktų (ŠGP) gamybos cechui modernizuoti. Šiame ceche numatytas ventiliacinės sistemos atnaujinimas ir pastato užsandarinimas, kuris apima ir stogo bei pastato vartų keitimą.

Prie geresnio oro išvalymo ir padidėjusios „sugaunamos“ kvapų dalies stipriai prisidės ir ŠGP ceche įrengtos oro valymo sistemos atnaujinimas, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

Vilniaus paukštynas taip pat investuos ir į poveikio visuomenės sveikatai vertinimą. Jau pradėti pasiruošimo darbai. Vykdoma taršos šaltinių inventorizacija, kurios metu matuojama įvairių į aplinką išmetamų medžiagų koncentracija visuose bendrovės padaliniuose, veikiančiuose tiek Rudaminoje, tiek ir kitose vietovėse.

Pažymėtina, kad Vilniaus paukštynas taip pat jau įsigijo mobilią kvapų stebėjimo stotį, į kurią investuota daugiau kaip 30 tūkst. eurų. Stotis balandžio viduryje pristatyta į Lietuvą ir šiuo metu įrengiama. Planuojama, kad ji įmonės teritorijoje visa apimtimi veikti pradės balandžio pabaigoje.

Ši stotis realiu laiku, 24 valandas per parą, stebės ir analizuos pagrindinių cheminių junginių sklaidą ir jų sukeliamą kvapą. Atsižvelgiant į matavimų rezultatus, veikla bus organizuojama išvengiant didelių medžiagų pikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją