Kaip pasakoja „Norfos“ įmonių grupės savininkas Dainius Dundulis, be įprastinių lietuviškų daržovių, tokių kaip bulvės, morkos, svogūnai ar burokėliai, prekybos tinkluose galima rasti ir kiek rečiau ūkiuose paplitusių daržovių.

„Tai porai, aisbergo (Iceberg) salotos, grūdinės kultūros daigai. Iš vaisių šiuo metu turime obuolių, palaidų ir fasuotų, o savaitgaliais – lietuviškų braškių“, – atskleidžia D. Dundulis.

Jo pasiteiravus, kaip „Norfa“ pasirenka, su kuriais ūkininkais bendradarbiauti, D. Dundulio teigimu, visi jų partneriai turi atitikti jiems keliamus reikalavimus.

„Visų pirma auginama ir tiekiama produkcija turi atitikti keliamus kokybės reikalavimus, o taip pat ūkininkai turi atlikti tiekiamos produkcijos tyrimus bei turėti tai patvirtinantį pažymėjimą“, – aiškina „Norfa“ vadovas.

Praktiškai nuo „Norfos“ įkūrimo su prekybos centru bendradarbiaujantis ir morkas bei kopūstus tiekiantis Kėdainių ūkininkas Virgilijus Kuprevičius šį prekybos centrą vadina partneriu, kuriuo visada galima pasitikėti.

„Mano ir „Norfa“ sandėliai yra visai šalia, todėl esame praktiškai kaimynai. Daugiau nei 20 metų palaikome puikius santykius, visada randame bendrą kalbą, o svarbiausia – esame patenkinti jų siūlomomis sąlygomis“, – sako V. Kuprevičius.

Ūkininko teigimu, šie metai daržovių augintojams buvo išties palankūs, todėl rudenį derlių augintojas vertina kaip tikrai sėkmingą.

„Pavasarį buvo užtektinai drėgmės, dar šiek tiek liejome, užteko ir saulės, ir dabar matome, kad derlius tikrai gausus ir kokybiškas“, – tikina V. Kuprevičius.

Svarbiausia – kilmė

D. Dunduliu teigimu, šiuolaikiniam pirkėjui vis svarbiau tampa produkto kilmės šalis, o vaisiai ir daržovės – ne išimtis.

„Vis dažniau žmonės skaito etiketes, ką perka, kokios kilmės produktas, nes ypač svarbu darosi, kad tas maistas būtų šviežias, kuo naudingesnis, vertingesnis. Dažnas lietuvis renkasi mūsų šalyje auginamas daržoves, prioritetu tampa lietuviška, o ne importinė produkcija“, – pastebi „Norfa“ vadovas.

Ūkininko V. Kuprevičiaus teigimu, lietuviai labai motyvuotai vertina mūsų šalyje užaugintus produktus, mat jų auginimo sąlygos gerokai skiriasi nei kitose šalyse.

„Lietuvos augintojai turi daugiau žemės, todėl gali laikyti visų sėjomainos reikalavimų. Kuo dažnesnė sėjomaina, tuo mažesnė ligų ir kenkėjų rizika, todėl nereikia naudoti daug apsaugos. Kuo daržovės yra auginamas piečiau, tuo daugiau problemų, o tai reiškia daugiau chemijos jas auginant. Pas mus morkų herbicidų yra naudojamas 2–3 rūšys, o pavyzdžiui, Lenkijoj – apie 60“, – sako daržovių augintojas.

Šviežios ir kokybiško daržovės ištisus metus

Šiuo metu „Norfa“ prekybos tinkluose galite įsigyti šių lietuviškų daržovių: bulvės, morkos, svogūnai, česnakai, kopūstai, burokėliai, salierų stiebai ir gumbai, moliūgai, svogūnų laiškai, petražolės, Romana, Lolo Bionda, Iceberg salotos, porai bei grūdinės kultūros daigai.

„Lietuviškų daržovių ir vaisių pikas būna tuomet, kai baigiasi savo soduose užaugintas derlius. Įprastinių daržovių turime ištisus metus, o obuolių – kol nesibaigia derlius pas ūkininkus“, – sako D. Dundulis.

Dainius Dundulis

Tam, kad „Norfa“ parduotuvių lentynose visada būtų tik šviežiausia produkcija, anot jos vadovo, parduotuvių tinklas imasi visų reikiamų priemonių, jog tai būtų užtikrinta.

„Prekės į sandėlį atvažiuoja kiekvieną dieną ir tą pačią dieną yra išvežamos. Stengiamės, kad jos kuo trumpiau užsilaikytų sandėlyje. Priimant produktus, visada įvertinama kokybė, jei ji netinkama, prekės nepriimamos. Parduotuvių darbuotojai kas kelias valandas prekes peržiūrėti, o gendančias pašalina“, – teigia D. Dundulis.

Užsakymo nr.: PT_85344583