Patikėkite, toks užkandžių padėklas yra tikra vakarėlio svajonė. Užkandžiai tokie įvairūs, kad patenkinti liks įvairaus skonio mėgėjai. Jei svečių susirinko itin daug, paruoškite kelias tokias užkandžių lenteles.
vasaros receptai
34 straipsnių
Vasarą norisi lengvesnio maisto, kad nebūtų apkrautas virškinimas. Tad gaminame patiekalus iš daržovių, kruopų, vaisių.
Nekasdieniškas vištienos šašlykas – sunkiausia išlaukti, kol mėsa pasimarinuos
Legendiniai bulviniai blynai – Irena sako dar nesutikusi tokių, kurie jiems liktų abejingi
Paskaičiavo, kiek atsieis grilio patiekalai keturiems, – vieno patiekalo kaina labai nustebino
Mėsos technologas pataria, kaip
sužinoti, ar mėsa tikrai šviežia: vertinkite pagal šiuos 4
kriterijus
Ne tik šašlykai – Živilė dalijasi
2 saldesnių patiekalų ant grilio receptais: liežuvį galima
praryti
3 skaniausi būdai, kaip iškyloje
paruošti bulves, – nuo šiol gaminsite tik šitaip
Gaminame iš tortilijų: 10 pačių
gardžiausių užkandžių ir 1 desertas – sužavėti bus visi
7 receptai iš vištienos – bus nė
kiek ne prasčiau kaip restorane
Pats geriausias
užkandis prie šašlykų – pagaminti taip paprasta, kad net gėda
receptu vadinti
15 gardžiausių patiekalų iš varškės: ar esate ragavę kažką minkštesnio ir puresnio?
Daivos Žeimytės-Bilienės kopūstienė – į mėgiamiausią sūnaus sriubą deda ir neįprastų priedų
Vaida Kurpienė dalijasi 5 sveikesnio apkepo receptais – valgys net tie, kurie nemėgsta varškės
Audronės šaltsriubė su ridikėliais ir grūdėta varške – apsivalgymas ir ne kitaip
Pirmąkart paragavo dilgėlių pesto ir nustebo dėl skonio: teko tramdyti save, kad visko nesuvalgyčiau
Kur kas mažiau kalorijų – Audronė dalijasi tiramisu receptu su desertine varške ir be kiaušinių
Traškūs karameliniai batonėliai – tokie gardūs, kad kitai dienai niekada nelieka
Mažai angliavandenių turintys sūrio ir kumpelio sausainiai, kuriuos triaukš ir maži, ir dideli
Audronės šeimoje rūgštynių sriuba yra viena mėgiamiausių – papasakojo, kuo ją gardina
Rabarbarų plokštainis – labai sultingas pyragas
Kuskuso salotos su daržovėmis – tikras gardumėlis
Baklažano ir kitų daržovių troškinys – neįtikėtinai skanu prie mėsos ar žuvies
Pakeitė legendinės duonos mišrainės receptą ir sulaukė stulbinančio rezultato –
tai kur kas skaniau nei originalas
Ilonos Juciūtės
riestainių receptas tiesiog tobulas – gaminkite orkaitėje ar
kepsninėje
Vištienos kepsneliai su salotomis – patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Ir paruošiamas labai greitai – vos per 15 minučių. Vištienos kepsneliai su salotomis gardūs ir kiek pastovėję.
Gražiai dienai prognozuojamas nuostabus oras, tad, panašu, niekas netrukdys švęsti. O kad visiems nestigtų geros nuotaikos pasirūpinome šventinio stalo valgiaraščiu. Gaminkite kartu ir mėgaukitės gardžiu maistu bei puikiausia kompanija.
Vištienos šašlykas pravers kiekvienam, kas mėgsta grilio patiekalus. Minkšta greitai iškepanti mėsytė su gardžiomis šviežiomis daržovėmis. Bus taip gardu, kad vištienos šašlyką gaminsite dar ne kartą.
Koks vasaros sezonas be grilintų bulvyčių su naminiu garstyčių majonezu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip išgauti vaiskiai oranžinę bulvyčių spalvą. Bulvytes su naminiu garstyčių majonezu valgykite, kol karštos, tačiau jos gardžios ir atvėsusios.
Kad ir kokią mėsą pasirinktumėte, tobulam jos paruošimui gali labai praversti plaktukas, teigia mėsos technologas Gintaras Bičkovas. O jeigu žinosite, kaip tinkamai jį naudoti, paruoštas patiekalas bus kokybiškesnis ir skanesnis.
Ar žinote, kiek per kelerius metus Lietuvoje pabrango kebabai? Jei norite piktintis, žinokite, kad esate ne vieni – Europoje yra dar viena valstybė, kurios gyventojai ne juokais supyko dėl kosmiškai išaugusių kebabų kainų. Ir tuoj pat sulaukė valdžios reakcijos, paskelbusios, iki kiek nupigins taip ...
Cukinijų dešrainis bus turbūt pats sveikiausias jūsų kada nors ragautas dešrainis. Tinkamas ir netoleruojantiems glitimo, mat miltų čia išvis nėra. Gaivu, gardu ir sveika – toks yra šis cukinijų dešrainis.
Ar gali būti vasariškesnis patiekalas nei kepta lašiša su daržovėmis. Lengvas, nekaloringas – tokiu patiekalu galima mėgautis ir vakare. Valgykite keptą lašišą vos iškeptą.
Ne tik šašlykai – Živilė dalijasi 2 saldesnių patiekalų ant grilio receptais: liežuvį galima praryti
Kaip ir įprasta, kad ant grilio ar kepsninėje kepame kepame mėsą ir daržoves. O štai maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėja Živilė Stumbrienė kviečia išbandyti kitokius skonius ir pasigaminti 2 kone gurmaniškus patiekalus.
Surenkite draugams ar artimiesiems vakarėlį ir pavaišinkite takais su krevetėmis. Lengvas ir gaivus užkandis yra tai, ko norisi kaitrią dieną. Takus su krevetėmis valgykite iškart.
Šiltesniu oru norisi mėgautis „lengvesne“ mėsa, tad daug kas renkasi paukštieną. Be to, patiekalai iš šios mėsos kur kas greičiau pagaminami. Dalijuosi 7 receptais su vištiena. Tekste rasite šiuos: grilinti vištienos sparneliai, traškūs vištienos gabaliukai, tortilija su vištiena, saldžiarūgštė višt...
Turbūt absoliuti dauguma jūsų jau laukia savaitgalio ir dėlioja valgiaraštį. Na o kad vasarą itin gardūs grilyje, kepsninėje ar ant laužo pagaminti patiekalai, niekas nesiginčija. Kadangi aš irgi ruošiuosi į savaitgalį, nutariau paskaičiuoti, kiek atsieitų pagaminti vieną ar kitą patiekalą. Skaičiuo...
Neabejotinai šiandien dauguma žmonių laiką leis gamtoje – kas prie ežero, sodyboje ar tiesiog ant namų grilio gamins iškylų maistą. Todėl jūsų dėmesiui – net 11 receptų su tortilijomis, vienu populiariausių ingredientų gaminant iškylų užkandžius. Tekste rasite šiuos receptus: kesadilija su vištiena,...
Žinoma, šaltibarščiai neturi griežtai nustatyto sezono – šis patiekalas mėgstamas ir žiemą. Tačiau vasara yra tas laikas, kai valgyti šaltibarščius ne tik gardu ir gaivu, bet ir sveika. Mat sriuba, kurios pagrindinės sudedamosios yra daržovės, karštymečiu neapsunkina virškinimo sistemos darbo ir dėl...
Taip apie pirmąjį šio sezono gaminį ant ugnies sako tinklaraščio „Tinginiai irgi verda“ kūrėja Egidija Smilingienė. Moteris dalijasi visus sužavėjusiu patiekalu ir pataria, kaip jį galima dar labiau patobulinti.
Šis patiekalas – daržovės tešloje – gali tapti puikiu užkandžiu ar garnyru prie žuvies, vištienos ar mėsos patiekalų. Nepervirtos daržovės yra išlaikiusios skonį ir traškumą. Daržovės tešloje skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios.
Neseniai lankiausi Vokietijoje, kur daug keliaujant teko ne kartą ragauti bavariškų riestainių bretzelių. Iš išorės traškūs, o viduje minkšti jie taip mane sužavėjo, kad stengiausi išbandyti įvairius. Ir pasiteisino visi, kokius tik teko ragauti, – apibarstyti saulėgrąžomis, moliūgų, sezamo sėklomis...
Duonos mišrainė – neatsiejama nuo vakarėlių, vasaros iškylų. Tokia gardi, kad niekada nepraranda populiarumo – jos pageidauja tiek šaltuoju sezonu, tiek karštymečiu. Šią mišrainę mėgsta ir maisto tinklaraščio „Sveikai ir lengvai“ kūrėja Indrė Denisovienė. Sumaniusi jų pasigaminti ir pati, nutarė kie...
Patikėkite, nėra nieko paprasčiau, kaip išsikepti šias gardžias bandeles su kumpiu ir sūriu. Valgysite vos po 25 minučių. Bandelės su kumpiu ir sūriu skanios ir šiltos, ir atvėsusios.