Valgomasis ridikas (lot. Raphanus sativus, angl. Radish, vok. Garten-Rettich) – bastutinių (Brassicaceae) šeimos kultūrinis augalas, auginamas dėl šaknų, kuriose yra daug vitaminių ir maistingų medžiagų. Išauga iki 20–80 cm, negausiai apaugęs šiurkščiais plaukais. Šaknys storos, mėsingos, juodos, raudonos, melsvos spalvos. Stiebas apatinėje dalyje tuščiaviduris.
Kultūroje auginama:
-ridikėlis (Raphanus sativus var. radicula) – vienmetis, su nedidelėmis baltomis, raudonomis arba melsvomis šaknimis;
-ridikas (Raphanus sativus var. niger) – dvimetis, gana stambus augalas, išauginantis baltas, violetines arba juodas šaknis.
Maisto derinimas – viena paprasčiausių ir sveikiausių dietų. Galima valgyti viską, ką mėgstate, tik skirtingu laiku. Suderintas maistas greičiau...
Šaltibarščiai – kone kiekvienos vasaros maisto hitas. Šį patiekalą pamėgę daugelis lietuvių, kartais išdrįsta paragauti ir vienas kitas...
Liepos 4 d. minima tarptautinė ant grotelių kepsninėse gaminto maisto, arba kitaip – barbekiu , diena. Anot prekybos tinklo „Lidl“ atlikto tyrimo,...
Šeštadienį centrinėje miesto turgavietėje, sekmadienį Kėdainių krašto ūkininkų turguje ir kasdien „Jaunatvės“ turgelyje žmonės gali...
Skrebutis su avokadu (angl. avocado toast ) daugelio maisto tendencijų sekėjų yra įvardijamas kaip bene populiariausias pastarųjų metų stilingo...