Blynai su varške mėgstami kiekvienuose namuose. Pagaminti lietinius užtrunka, tačiau neabjeotinai šie blynai su varške yra labai gardūs.
pienas
791 straipsnių
Pienas dažniausiai reiškia žinduolių patelių pieno liaukų gaminamą maistingą skystį.
Šįkart pusryčiams ar pietums gaminsime kakavinius lietinius. Sodrios šokolado spalvos kvapnūs blynai ne tik gardūs, tačiau ir atrodo itin patraukliai. Kakavinių lietinių niekada neatsisako šokoladinių patiekalų mėgėjai.
Mokytojai mokyklose vaikams dar retkarčiais pasakoja, o kartais, dideliam jų nustebimui, net parodo laukuose besiganančias karves, kurias rankomis ar primityviais melžimo aparatais melžia ūkininkai. Tie patys, kurie reguliariai rengia žygius į sostinę su šūkiu „kur mano pinigai“. Tiksliau kompensaci...
Kai norisi blynų, bet sotesnių, renkamės lietinius su vištiena. Beje, tai puikus būdas nuo pietų ar vakarienės likusią virtą, keptą ar atroškintą vištieną, kurią belieka susmulkinti. Lietinius su vištiena valgykite su grietine ar jogurtu.
Kopūstų sriuba – sotus ir gardus patiekalas. Tačiau nekaloringas, tad ją renkasi ir norintieji dailių kūno formų. Šiame recepte pateikiama kopūstų sriuba su vištienos kukuliais – tad ji neabejotinai tiks ir jūsų mažiesiems.
Mielinės spurgos su obuoliene – turbūt pačios skaniausios. Nes gaminamos pagal seną močiutės receptą. Traškios iš išorės ir minkštos viduje su saldžiai rūgščiu obuolienės lašeliu... Iškepusias mielines spurgas apibarstykite milteliniu cukrumi.
Šimtalapis – desertas išskirtinėms progoms. Gamybos procesas užtrunka, reikia pasistengti, bet tikrai verta. Gaminant šimtalapį vienas iš esminių sėkmės garantų – tešlos ištampymas.
Socialiniuose tinkluose pasklido įrašai, kuriuose teigiama, kad JAV ūkininkai išpila pieną į laukus, nes tikisi dirbtinai sukelti badą. Tačiau pienininkų veiksmus lėmė visai kitos priežastys. „Melo detektorius“ paaiškina plačiau.
Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.
Karštesnėmis dienomis braškių ir ledų kokteilis tikrai taps jūsų išsigelbėjimu. Fantastiško skonio vaisių kokteilis ne tik atgaivins, bet ir suteiks sotumo, ypač ragaujamas su gardžiomis spurgomis. Braškių ir ledų kokteilį patiekite iškart.
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Vidutinė natūralaus pieno supirkimo kaina kovą siekė 42,31 cento už kilogramą ir buvo 10,8 proc. didesnė nei pernai tuo pat metu. Lyginant su vasariu, supirkimo kaina kilo 0,3 proc.
Jei nuo pietų liko makaronų ar tiesiog norite paruošti kitokį garnyrą, kviečiame išmėginti makaronų kroketus. Juos tinka valgyti vienus kaip užkandį ar patiekti prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Makaronų kroketus su malonumu valgys ir vaikai.
Blynai su varške – tokie universalūs, kad tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Juos mėgsta ir mažas, ir didelis. Blynus su varške patiekite iškart, apibarstę cukraus pudra.
Karamelinis kukurūzų lazdelių desertas pagaminamas itin greitai ir paprastai. Beliks sulaukti, kol šaldytuve sustings. Karamelinis kukurūzų lazdelių desertui tereikia vos 4 ingredientų.
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Lietuviai ilgai miegojo ant laurų – mūsų šalies pieno pramonės įmonės buvo laikomos Baltijos šalių regiono lyderėmis, šalyje primelžiama daugiausia pieno, tačiau paskutinės žinios verčia pakeisti požiūrį.
Storosios žarnos vėžys – trečioji pagal dažnumą onkologinė liga. Pasaulyje kasmet ja suserga apie milijonas gyventojų, o Lietuvoje kasmet užregistruojama net 1700 naujų šios ligos atvejų, iš kurių daugiau kaip 800 miršta. Kas lemia, kad žmogus suserga storosios žarnos vėžiu ir kas laukia, nustačius ...
Jungtinėse Valstijose pirmą kartą paukščių gripo forma nustatyta melžiamoms karvėms. Liga daugiausiai pasireiškė vyresnio amžiaus karvėms Teksaso, Kanzaso ir Naujosios Meksikos valstijose, pranešė Žemės ūkio departamentas Vašingtone.
Rageliai – kepinys, papuošiantis tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Gardūs mieliniai pyragaičiai nepaliks abejingų. Atvėsusius ragelius apibarstykite cukraus pudra.