Pesto

19 straipsnių

Fausta Marija Leščiauskaitė

Beprotiškame gyvenimo bėgime dažnas pagalvoja, jog norėtų viską mesti ir išrūkti į vienkiemį. Žinoma, tokias svajones nulydi begalės abejonių. Juk mainais į ramybę turėtume paaukoti daug senų įpročių, o įpročiai – nagais į mus įsikibę bjaurybės. Tiems, kurie nori, bet nedrįsta – Ieva Nečiauskienė ir...

Ryškiai raudonos spalvos ir itin saldaus skonio burokėliai yra viena vertingiausių daržovių, kuri turėtų puikuotis jūsų lėkštėje. Burokėliai ne tik gali bet kokį patiekalą paversti „Instagram“ nuotraukos vertu maistu, bet ir turi gausybę vitaminų, mineralų bei antioksidantų, beveik neaptinkamų kituo...

Dalia Smagurauskaitė

Genujiečiai jau daug metų stengiasi, kad ryškiai žalias ir kvapnus bazilikų padažas patektų į UNESCO paveldo sąrašą, o kiekviena šeima saugo iš kartos į kartą perduodamą šio padažo receptą, portalui LRT.lt pasakoja Vilniuje gyvenantis italas Federico Baglini. Pirmosios žinios apie genujietišką pesto...

Kristina Pišniukaitė

Jei atsitinka taip, kad mano namuose atsiranda didesnis, nei man reikalinga, šviežių bazilikų kiekis (pavyzdžiui, siuntinys iš tėvų daržo ar vazonėlis iš parduotuvės), visada gaminu pesto. Jo turėti labai patogu, nes galima laikyti šaldytuve sandariame indelyje kelias savaites arba užšaldyti ir pana...

Šį savaitgalį 100 žmonių dalyvaus Italijos Genujos mieste vyksiančiame pasaulio pesto gamybos čempionate. Jie naudos tik septynis ingredientus, kuriuos smulkins rankomis akylai prižiūrint vyrui, pesto padažo gamybą pavertusiam savo gyvenimu, skelbia BBC.

„Eurovizijos“ konkursui Vienoje besirengiantis dainininkas Vaidas Baumila balandžio 11 d. pasirodys naujo miuziklo premjeroje Klaipėdoje. Iš Jungtinių Amerikos Valstijų į Lietuvą atkeliavusioje muzikinėje situacijų komedijoje „Kaip prasisukti versle be didelio vargo“ V. Baumila atliks stulbinančią k...

Edita Piulskienė

Italija turi įstabų kulinarijos paveldą, kiekvienas jos regionas didžiuojasi išskirtiniais receptų perliukais. Pavyzdžiui Ligūrija (Italijos šiaurės vakarinė dalis) puikuojasi savo žaliuoju, kvapniu ir skaniu pesto padažu, kurio kokybė priklauso nuo alyvuogių aliejaus bei bazilikų aromato. Ligūrijos...

Tegyvuoja pesto padažas, arba Italijos skonis Žinoma, kad klasikinis pesto padažo receptas sukurtas prieš 200 metų. Garsusis Ligurijos virtuvės padažas gaminamas iš alyvuogių aliejaus, bazilikų, kedro riešutų ir kietojo sūrio.