Šį čiabatos skrebutį su mangų salsa pagaminti itin paprasta, o taip skanu, kad tikrai norėsite tai patirti. Patiekalas suteiks tikrą malonumą, nes jame susilieja kone visi skoniai – saldumas, rūgštumas, aitrumas, sūrumas, kartumas. Čiabatos skrebutį ruoškite tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
mangai
16 straipsnių
Mangų ir karamelės pyrago skonių derme nustebinsite savo draugus ir artimuosius. Metodas Tarte Tatin kilęs iš Prancūzijos, kai tortas kepamas aukštyn kojom. Klasikiniai variantai yra su kriaušėmis ar obuoliais, šis labiau egzotiškas – mangų ir karamelės pyragas.
Japonijos Hokaido saloje esančio Otofukės ūkyje Hiroyukis Nakagawa, vilkintis baltus berankovius marškinėlius, rūko apgaubtame šiltnamyje skina prinokusius mangus, kuriuos tereikia supakuoti ir transportuoti. Giedrą gruodžio dieną lauke tvyro -8 laipsnių šaltis, tačiau šiltnamyje termometro stulpeli...
Paaiškino, kaip lupti, pjaustyti ir valgyti egzotiškus vaisius: iki šiol tai darėte neteisingai (19)
Vasara – tikrų tikriausias vaisių sezonas. Kaitriomis saulėtomis dienomis norisi šviežio, lengvo ir gaivaus maisto, todėl vaisiai – puikus pasirinkimas norint sveikai ir skaniai paužkandžiauti. Ir nors vaisių pasirinkimas tikrai didelis, daugelio jų atsisakome – vieni sunkiai lupasi, kitus neaišku, ...
Prekybos tinklams skelbiant, kad į parduotuves iškeliavo pirmieji lietuviški agurkai, kainuojantys 6 eurus už kilogramą, iškeliavome į turgų žvalgytis, kiek čia yra tikros lietuviškos šviežios produkcijos ir kiek ji kainuoja.
Sriuba – neatsiejama maisto raciono dalis. Nors pietums ar vakarienei gyventojai įpratę skanauti šiltas sriubas, artėjant vasaros sezonui tendencijos keičiasi ir vietoje jų ant stalo karaliauja šaltos sriubos.
Ramūs pusryčiai į lovą ir bent pusvalandis niekur neskubant – tokios dovanos labiausiai Meilės dienos proga norėtų saldumynų kūrėja, „Liu desertinės“ steigėja Liucina Rimgailė. Ji dažniausiai dirba, kai kiti švenčia. Ir šį kartą Liucina jau rūpinasi kitų dovanomis mylimiems žmonėms – sukūrė ir savo ...
Norintiems nustebinti artimą žmogų savo rankų darbo skania dovana Liucina Rimgailė rekomenduoja greitą ir gaivų receptą.
Su kuo asocijuojasi besibaigianti vasara? Su saule, jūra, smėliu ir skaniu maistu? Šiandien, kol dar galime pasidžiaugti ką tik iš jūros ištraukta žuvimi, siūlome paskanauti šviežios vilkžuvės sevičė su pomidorų ir mangų salsa.
Su kuo asocijuojasi besibaigianti vasara? Su saule, jūra, smėliu ir skaniu maistu? Šiandien, kol dar galime pasidžiaugti ką tik iš jūros ištraukta žuvimi, siūlome paskanauti šviežios vilkžuvės sevičės su pomidorų ir mangų salsa.
Kol nesibaigė savaitgalis, siūlau paeksperimentuoti ir pasilepinti sveikais ir itin lengvai paruošiamais naminiais ledais. Svarbiausia – išlaisvinti fantaziją!
Sakoma, kad pavasariu gamta mums nori pasakyti: „Na, jau pabudote? Tai pašėlkime!“ O kulinarijos guru ir estetas VMG idėjų generatorius Alfas Ivanauskas žengia koja kojon su gamta ir sako: „Kokios gi pavasarinės vaišės be salotų?“
Mangų sudėtyje yra junginių, pasižyminčių priešuždegiminėmis savybėmis. Be to, šių vaisių sudėtyje gausu skaidulų, teigiamai veikiančių virškinimo būklę. Manguose gausu antioksidantų ir net 20 rūšių vitaminų bei mineralų.
Jei nori sėkmingai lieknėti, svarbiausia kruopščiai susidaryti valgiaraštį, kuriame būtų kuo mažiau perdirbtų produktų ir kuo daugiau natūralių.
Jos galima laikytis tik 10 dienų. Tai greičiau ne dieta, o organizmą valanti mityba, kurios rezultatas – lygesnė oda ir nukritęs svoris.
Vaisių karaliumi vadinamas mangas, naujausio tyrimo duomenimis, apsaugo nuo žarnyno, krūties, kraujo ir prostatos vėžio.