Kaip pastebėjote, pastaraisiais mėnesiais dažnai ir noriai lankausi auksiniame Lieuvos pajūryje: Klaipėdoje, Palangoje, Kuršių Nerijoje. Tiek dėl to, kad man pačiam patinka, o dar ir dėl to, kad mano šuniukas – klaipėdietis; trejus metus praleidęs ten prieglaudoje, tai ieškau kiekvienos progos nuvež...
Liutauras Čeprackas
85 straipsnių
Liutauras Čeprackas – Lietuvos kulinaras, verslininkas, vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų.
Nuo kitų metų Lietuvoje turėtų nustoti galioti lengvatinis pridėtinės vertės mokesčio (PVM) 9 procentų tarifas maitinimo įstaigų verslui. Bandymai šį tarifą pratęsti neribotam laikui buvo atmesti. Anot šefo Liutauro Čepracko, restoranai buvo „tvarkingai pastatyti į kampą ir pamiršti“ valdžios, o nau...
Ne juokais suerzino viena griežta taisyklė: tėvai su mažais vaikais buvo išprašyti iš populiaraus restorano (72)
Vilniaus restorane – viena griežta taisyklė: vakare maži vaikai čia nepageidaujami. Į restoraną su mažamečiais neįleista vilnietė pasipiktinusi, o tarnyba nustatė, kad tai – diskriminacija.
Kur valgo tie, kurie nori ne prisikimšti, bet patirti kažką naujo, pamaitinti savo vidinį smalsų vaiką ir pasijusti, kaip teatre?
Išlaidos rugsėjį mažėjo beveik viskam. Smuko elektros energijos vartojimas, mažiau atsiskaitymų restoranuose ir kavinėse, maisto ir ne maisto prekių parduotuvėse, krito ir išlaidos degalams, kelionėms. Ekonomistai teigia – tai signalas verslininkams pagaliau mažinti kainas, praneša „LNK Žinios“.
Vienas garsiausių Lietuvos virtuvės šefų Liutauras Čeprackas žinomus veidus subūrė prisiliesti prie japoniškos maisto kultūros ir paragauti japoniškų skonių. Renginyje apsilankę svečiai tikino – Japonija žavi savo kultūra, ypatingu maistu ir šioje šalyje jie mielai apsilankytų.
Žymiausi Lietuvos virtuvės šefai šį savaitgalį suvienija jėgas kilniam tikslui. Kviečia solidarizuotis su Ukraina ragaujant nacionalinį šalies pasididžiavimą – ukrainietiškus barščius!
Karas Ukrainoje neabejotinai sukrėtė pasaulį. Tragiška situacija nepalieka abejingų, ne išimtis – žinomi Lietuvos žmonės, kurie suvienijo rankas dar vienam kilniam tikslui. Jie su Ukraina solidarizuojasi kviesdami ragauti tikrų ukrainietiškų barščių!
Rezervuoti staliuką restorane Valentino dienai gali būti jau vėlu: viešbučių pasiūlymai gyventojų nesuviliojo (8)
Nors Meilės dieną lietuviai švęsti mėgsta, viešbučiuose rezervacijų skaičius verslininkų nedžiugina. Kadangi vasario 14-ąją minėsime pirmadienį, tad ir poreikio nakvynei nėra. Situacija geresnė tik Palangoje – čia meilės dieną gyventojai švęs valgydami stintas. O štai restoranai šia diena džiaugiasi...
Liutaurą Čepracką televizijos žiūrovai pažįsta iš televizijos projektų, kuriuose žiūrovams buvo pristatomas kaip itin arogantiškas aštrią nuomonę turintis maisto žinovas. Vilniaus maisto gurmanams Liutauras žinomas kaip „Gastronomikos”, „MEAT” bei „Rameno ir pagaliukų“ savininkas. Savo namuose jis g...
Nepaisant pandemijos sukeltų sunkumų – besikaupiančių skolų ir darbuotojų trūkumo, – kai kurie restoranai ir kavinės vykdo arba planuoja plėtrą. Delfi kalbinti atstovai tikina, kad investicijos buvo suplanuotos iš anksto, ir nemato priežasčių atsisakyti ar atidėti plėtros planų. Kiti sako buvę prive...
Popiečio arbatėlė, anksčiau gerta vien alkiui numalšinti, grįžta į madą: tik nepamirškite prisikąsti saldėsio (8)
Nauja – tai pamiršta sena. Šitaip būtų galima pasakyti apie pasaulyje atgimstančią, o kai kuriose šalyse niekada ir nepamirštą popiečio arbatėlės, arba afternoon tea, tradiciją. „Ji gelbsti tada, kai neturime daug laiko maloniam pašnekesiui su bičiuliais ar dar ilgesnei vakarienei su verslo partneri...
Pandemijos iškankintas maitinimo sektorius itin džiugiai pasitinka lengvatinį PVM. Restoranų vadovai tikisi, kad tai padės pristabdyti kainų augimą, tačiau klientai iš to turės menkos naudos. Anot jų, net neverta kalbėti apie patiekalų kainų mažinimą, mat ši priemonė pirmiausia skirta gelbėti verslu...
Nežinau, kiek dar džiaugsiuos, kaip vaikas, šiomis chuliganiškomis antraštėmis – matyt, tiek pat, kiek jomis džiaugsitės jūs, mano mielieji skaitytojai. Aišku, kad mane leidžia ten, kur tik aš noriu eiti, suprantama, kad iš niekur nevaro, tačiau mažytė porcija agresijos, keršto ir įsivaizduojamo atp...
Per Jonines liekate sostinėje? Šefas Liutauras Čeprackas kviečia pasimėgauti maistu senamiesčio širdyje esančiame spalvotame kieme (7)
Jau beveik savaitė, kai Vilniaus senamiesčio širdyje, unikaliame „Bokšto skvero“ komplekse, šiltais vasaros vakarais šviečia lemputės, o spalvotose lėkštėse puikuojasi netikėtos Pietryčių Azijos, Pietų Afrikos, Šiaurės Amerikos, Europos patiekalų kombinacijos. Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas paga...
Naują asociaciją įkūrę virtuvės šefai: jei nesigelbėsime patys, išnyksime iš gastronomijos kultūros žemėlapio (3)
„Mes ne tik maitiname žmones, mes kuriame charakterį, savo veidą, nuotaiką, galiausiai – ir Lietuvos kulinarijos, ir kultūros identitetą“, – sako restoranų „Somm“, „Dine“ bendraturtis, someljė Arminas Darasevičius. „Ir tai yra daugiau nei verslas“, – jam pritaria vienas geriausių Lietuvos virtuvės š...
Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Liutauras Čeprackas: turiu taikytis prie naujos realybės (68)
„Kaip ir kiekvienas – sėdžiu užsidaręs ir mėginu sustorėti“, – humoro jausmo nepraranda virtuvės šefas, restoranų „Gastronomika“, „Meat“, „Ramenas ir pagaliukai“ savininkas Liutauras Čeprackas. Ir vis dėlto Liutauras ne tik storėja – naujoji realybė jį privertė pasukti galvą ir netgi padaryti tai, k...
„Restoranas – tarsi laikrodis. Sureguliuoji, paleidi, patikrini, jei reikia, dar kartą prisuki“, – sako virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Prireikė net keleto metų, kad jis įgyvendintų savo svajonę ir atidarytų restoraną Vilniaus senamiestyje. Šį pavasarį restoranas atvėrė duris savo svečiams. Po d...
Nukentėjusiomis nuo koronaviruso epidemijos pripažintos Lietuvos įmonės dabar sudaro kone pusę visų Lietuvoje veikiančių juridinių asmenų.
Japonijoje pagamintas veidrodinis stogas, iš Šveicarijos atgabenta langų sistema, tris šimtus kilogramų sveriančios durys, Nobelio premijos laureato sukurtos elektros lemputės, bet svarbiausia – autorinis virtuvės šefo Liutauro Čepracko kurtas maistas lėkštėse.