Šiandien sekmadienis, ir tai diena, kai paprastai rašau apie kokį nors restoraną, vertinu ir juokiuosi, šaipausi ir giriu, ir apskritai darau tai, kas mano gyvenime užima gerus penkiolika metų, kai pirmą sykį sugalvojau rašyti apie restoranus. Kaip buvo rašyta sovietmečiu, apie viešąjį maitinimą.
Liutauras Čeprackas
93 straipsnių
Liutauras Čeprackas – Lietuvos kulinaras, verslininkas, vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų.
Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Liutauras Čeprackas: turiu taikytis prie naujos realybės
Iš naujo restoraną atidaręs Liutauras Čeprackas: jaučiu baimę ir nerimą
Liutauras Čeprackas pristatė trejus metus kurtą savo naująjį restoraną
Virėjų mokyklą įkūręs Čeprackas: trūksta žmonių, kurie mokėtų gaminti, ne tik būtų skutę bulves „Michelin“ restorane
L. Čeprackas svajojantiems apie savo restoraną negailestingas: ar jie romantikai, ar sapnuoja neišsemiamus pinigų lobynus?
L. Čeprackas virtuvės naujokus mokė neregėtų dalykų – užlipo ant stalo ir laižė svogūną
Restoranai neslepia kartėlio: sugriausime tai, ką tiek metų kūrėme, grįšime prie kebabinių ir knaipių (68)
Smaugianti mokesčių našta, taupantys klientai, brangūs produktai – tokius iššūkius vardija šalyje veikiantys aukštesnės klasės restoranai. Kaip įvardijo su „Delfi“ bendravę restoranų vadovai ir šefai, dabartinė situacija jiems primena tobulą audrą, kurią išgyventi stengiamasi apkarpant nebūtinas išl...
Garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas antradienį pakomentavo sprendimą uždaryti į „Michelin“ gidą įtrauktą restoraną „Gastronomika“. Anot jo, pastarųjų metų įvykiai prabangiems restoranams nebuvo palankūs, o jam pačiam, kaip rašė, atsibodo dirbti nemokamai arba nuostolingai.
Garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas užveria ilgus metus veikusį restoraną „Gastronomika“. Apie tai skelbiama socialiniuose tinkluose.
Liutauro Čepracko vadovaujamas restoranas „Gastronomika“, kuris birželį buvo įtrauktas į „Michelin“ gidą, pirmadienį paskelbė apie užsidarymą. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė „Delfi“ sakė, kad tokios žinios – tik ledkalnio viršūnė.
Garsus Lietuvos šefas papasakojo, kaip jautėsi laukdamas „Michelin“ įvertinimo: teko gerti raminamuosius (5)
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas naujausiame tinklalaidės „Estetikos stalas“ epizode pasakojo apie tai, ką jam reiškė laukti pirmųjų Lietuvoje „Michelin“ žvaigždučių. Jis atskleidė, jog sprendimo dienos laukė vartodamas raminamuosius vaistus. „Tai vis dėlto yra daugybės metų triūso rezultatas“, –...
Liutauras Čeprackas virtuvėje ir namuose – kaip du skirtingi žmonės: iš manęs žmona nuolat juokiasi (2)
Laidoje „Pas Editą“ – kaip ir visada, įdomus ir intriguojantis svečias. Jis garsėja kaip nuostabus virtuvės šefas ir puikus restoranų savininkas bei unikalių jų meniu burtininkas ir sudarytojas. Be to, vyras yra žinomas ir dėl savo labai aiškių, ir nedviprasmiškų pasisakymų. Tai – virtuvės šefas Liu...
Kaip pastebėjote, pastaraisiais mėnesiais dažnai ir noriai lankausi auksiniame Lieuvos pajūryje: Klaipėdoje, Palangoje, Kuršių Nerijoje. Tiek dėl to, kad man pačiam patinka, o dar ir dėl to, kad mano šuniukas – klaipėdietis; trejus metus praleidęs ten prieglaudoje, tai ieškau kiekvienos progos nuvež...
Nuo kitų metų Lietuvoje turėtų nustoti galioti lengvatinis pridėtinės vertės mokesčio (PVM) 9 procentų tarifas maitinimo įstaigų verslui. Bandymai šį tarifą pratęsti neribotam laikui buvo atmesti. Anot šefo Liutauro Čepracko, restoranai buvo „tvarkingai pastatyti į kampą ir pamiršti“ valdžios, o nau...
Ne juokais suerzino viena griežta taisyklė: tėvai su mažais vaikais buvo išprašyti iš populiaraus restorano (72)
Vilniaus restorane – viena griežta taisyklė: vakare maži vaikai čia nepageidaujami. Į restoraną su mažamečiais neįleista vilnietė pasipiktinusi, o tarnyba nustatė, kad tai – diskriminacija.
Kur valgo tie, kurie nori ne prisikimšti, bet patirti kažką naujo, pamaitinti savo vidinį smalsų vaiką ir pasijusti, kaip teatre?
Išlaidos rugsėjį mažėjo beveik viskam. Smuko elektros energijos vartojimas, mažiau atsiskaitymų restoranuose ir kavinėse, maisto ir ne maisto prekių parduotuvėse, krito ir išlaidos degalams, kelionėms. Ekonomistai teigia – tai signalas verslininkams pagaliau mažinti kainas, praneša „LNK Žinios“.
Vienas garsiausių Lietuvos virtuvės šefų Liutauras Čeprackas žinomus veidus subūrė prisiliesti prie japoniškos maisto kultūros ir paragauti japoniškų skonių. Renginyje apsilankę svečiai tikino – Japonija žavi savo kultūra, ypatingu maistu ir šioje šalyje jie mielai apsilankytų.
Žymiausi Lietuvos virtuvės šefai šį savaitgalį suvienija jėgas kilniam tikslui. Kviečia solidarizuotis su Ukraina ragaujant nacionalinį šalies pasididžiavimą – ukrainietiškus barščius!
Karas Ukrainoje neabejotinai sukrėtė pasaulį. Tragiška situacija nepalieka abejingų, ne išimtis – žinomi Lietuvos žmonės, kurie suvienijo rankas dar vienam kilniam tikslui. Jie su Ukraina solidarizuojasi kviesdami ragauti tikrų ukrainietiškų barščių!
Rezervuoti staliuką restorane Valentino dienai gali būti jau vėlu: viešbučių pasiūlymai gyventojų nesuviliojo (8)
Nors Meilės dieną lietuviai švęsti mėgsta, viešbučiuose rezervacijų skaičius verslininkų nedžiugina. Kadangi vasario 14-ąją minėsime pirmadienį, tad ir poreikio nakvynei nėra. Situacija geresnė tik Palangoje – čia meilės dieną gyventojai švęs valgydami stintas. O štai restoranai šia diena džiaugiasi...
Liutaurą Čepracką televizijos žiūrovai pažįsta iš televizijos projektų, kuriuose žiūrovams buvo pristatomas kaip itin arogantiškas aštrią nuomonę turintis maisto žinovas. Vilniaus maisto gurmanams Liutauras žinomas kaip „Gastronomikos”, „MEAT” bei „Rameno ir pagaliukų“ savininkas. Savo namuose jis g...
Nepaisant pandemijos sukeltų sunkumų – besikaupiančių skolų ir darbuotojų trūkumo, – kai kurie restoranai ir kavinės vykdo arba planuoja plėtrą. Delfi kalbinti atstovai tikina, kad investicijos buvo suplanuotos iš anksto, ir nemato priežasčių atsisakyti ar atidėti plėtros planų. Kiti sako buvę prive...
Popiečio arbatėlė, anksčiau gerta vien alkiui numalšinti, grįžta į madą: tik nepamirškite prisikąsti saldėsio (8)
Nauja – tai pamiršta sena. Šitaip būtų galima pasakyti apie pasaulyje atgimstančią, o kai kuriose šalyse niekada ir nepamirštą popiečio arbatėlės, arba afternoon tea, tradiciją. „Ji gelbsti tada, kai neturime daug laiko maloniam pašnekesiui su bičiuliais ar dar ilgesnei vakarienei su verslo partneri...
Pandemijos iškankintas maitinimo sektorius itin džiugiai pasitinka lengvatinį PVM. Restoranų vadovai tikisi, kad tai padės pristabdyti kainų augimą, tačiau klientai iš to turės menkos naudos. Anot jų, net neverta kalbėti apie patiekalų kainų mažinimą, mat ši priemonė pirmiausia skirta gelbėti verslu...