Karpis, keptas orkaitėje, gali tapti puikiu patiekalu. O taip pat – švetinio stalo pažiba. Dažnai karpį gaminame Kūčių vakaro vakarienei.
IKI ŪKIS
172 straipsnių
Baltas kaip sniegas desertas, tai – „Rafaelo“ tortas. Nuostabu, kad jį galima pasigaminti namuose ir vos iš kelių ingredientų. „Rafaelo“ tortas – puikus desertas.
Šio mėsainio ingredientai – tradiciniai, tačiau „suskamba“ naujai. Vištien, ananasas ir paprika sukurs ypatingą skonį. Mėsainį patiekite dar šiltą.
Jei senosios mišrainės nusibodo, išbandykite jautienos liežuvio ir marinuotų pievagrybių mišrainę. Gurmanams tikrai ji patiks. Jautienos liežuvio ir marinuotų pievagrybių mišrainę papuoškite krapų šakelėmis.
Šį patiekalą – makaronus su carbonara padažu – neabejotinai aptiksite kiekvienoje Italijos užeigoje ar restorane. Sako, kad jo neparagavus negalima pajusti tikros itališkos virtuvės. Pakvieskite Italiją į savo namus – mėgaukitės makaronais su carbonara padažu, pagamintais jūsų virtuvėje.
Takai su grybais tiks ir priešpiečiams ar vakarienei, tiks ir ruošiantis į iškylą. Paruošite greitai ir paprastai. Valgykite takus su grybais, kol dar šilti.
Naminius bananų ir riešutų sviesto ledus pagaminti taip paprasta. Tereikės vos 3 ingredientų ir šiek tiek kantrybės laukiant, kol sustings. Prieš patiekiant naminius bananų ir riešutų sviesto ledus papuoškite mėtos lapeliais.
Jei nebandėte, nustebsite, kokios gardžios ir gaivios kopūstų ir mangų salotos. Paruošiamos greitai, tad neužtruksite. Gaivias kopūstų ir mangų salotos papuoškite citrinos skiltele.
Kas nežino nuostabaus skonio gaspačo sriubos. O gardžiausia ji tada, kai ruošama namuose. Gaspačo sriubą pagardinkite pipirais.
Jei dar neturite namuose tradicijos kurį rytą kepti blynus, siūlome pradėti nuo amerikietiškų blynelių. Purūs, minkšti – tiesiog tirpstantys burnoje. Valgykite amerikietiškus blynelius su uogomis, klevų siruou ar mėgstama uogiene.
„Grill“ kiaulienos sumuštinis – karštas užkandis kiekvienam skoniui. Ir jis labai sotus. „Grill“ kiaulienos sumuštinį patiekite dar šiltą.
Turtingos savo skoniu ir maistinėmis medžiagomis yra keptų daržovių salotos su buratos sūriu. pamarinuotas daržoves kepkite vos 5 minutes. Keptų daržovių salotos su buratos sūriu pagardinkite druska bei pipirais.
Išbandykite dar vieną marinatą ir iškepkite naminį kiaulienos šašlyką. Mėsą marinuokite apie 1 valandą.Niekas neatsisakys naminio kiaulienos šašlyko.
Pats metas ruošti savaitgaliui desertą. O varškės tinginys – neabejotinai vienas geriausių pasirinkimų. Kiek kitoks, sveikesnis ir ne toks saldus – šis varškės tinginys patiks net patiems mažiausiems.
Sočios ir maistingos avokadų ir keptos vištienos salotos – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Jas ruošiant nereikės nei kepti, nei virti. Avokadų ir keptos vištienos salotų gaminkite didesnę porciją – kad visiems užtektų.
Turėti rūkytos žuvies užtepėlės – labai patogu. Ji tiks ir pusryčiams, ir vakarienei, ir užkandžiui. O paruošiama itin greitai ir paprastai. Rūkytos žuvies užtepėlę patiekite su duoniukais.
Jei norite greitai pagaminamo, bet ne prasto užkandžio, rinkitės ispanišką sumuštinį. Padažas iš šviežių pomidorų – sumuštinio gardumo paslaptis. Ispaniškas sumuštinis sotus, tad juo dalinkitės su artimuoju.
Baklažanų ir mocarelos salotos valgykite kaip karštą užkandį. Paruošti neužtruksite, o skoniu mėgausitės ilgai. Patiekdami baklažanų ir mocarelos salotas papuoškite bazilikais.
Jei ieškote marinato, išbandykite šį – kefyro marinatą šašlykams. Marinuosite vos valandą dvi ir jau kepsite. Išbandžiusieji kefyro marinatą šašlykams liko labai patenkinti.
Kai vien ledai atrodo nuobodu, gaminkite kavos ir ledų desertą. Ir paruošite akimirksniu – vos per minutę. Kavos ir ledų desertą apibarstykite riešutais.