Išskirtinio skonio šis burgeris su šamo filė gabaliukais. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip pasigaminti tokį užkandį, kuris taps tikra vakarėlio pažiba. Valgykite burgerį su šamo filė, kol karštas.
grilio gidas
35 straipsnių
Grilio gidas – viskas apie grilinimą, maisto gaminimą ant grilio, kepsninėse. Čia – receptai griliui, kepsninėms ar orkaitei bei patarimai, kaip paruošti maistą, kad jis būtų be galo skanus.
Nekasdieniškas vištienos šašlykas – sunkiausia išlaukti, kol mėsa pasimarinuos
Legendiniai bulviniai blynai – Irena sako dar nesutikusi tokių, kurie jiems liktų abejingi
Paskaičiavo, kiek atsieis grilio patiekalai keturiems, – vieno patiekalo kaina labai nustebino
Mėsos technologas pataria, kaip
sužinoti, ar mėsa tikrai šviežia: vertinkite pagal šiuos 4
kriterijus
Ne tik šašlykai – Živilė dalijasi
2 saldesnių patiekalų ant grilio receptais: liežuvį galima
praryti
3 skaniausi būdai, kaip iškyloje
paruošti bulves, – nuo šiol gaminsite tik šitaip
3 marinuotos ir
traškios daržovės prie šašlykų – valgysite jau po
pusvalandžio
Dalijasi šeimos mėgiamiausiu
kiaulienos šašlyko receptu – per daugelį metų nė karto
nenusivylėme
Gaminame iš tortilijų: 10 pačių
gardžiausių užkandžių ir 1 desertas – sužavėti bus visi
Pats geriausias
užkandis prie šašlykų – pagaminti taip paprasta, kad net gėda
receptu vadinti
Netyčia atrado naują marinatą vištienai – eksperimentas pasiteisino visu 100 procentų!
Eliza dalijasi plėšytos kiaulienos receptu – galima paruošti dviem būdais
Roma kviečia išbandyti grilintus tortilijų suktinukus: tai bus tikras šios vasaros hitas!
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/projektai/grilio-gidas/roma-kviecia-isbandyti-grilintus-tortiliju-suktinukus-tai-bus-tikras-sios-vasaros-hitas-120010284
Maisto tinklaraštininkė dalijasi vienu mėgstamiausiu mėsos patiekalu – jį galima paruošti dviem
būdais
Toks geras, kad pamėginsite pasigaminti ir patys: legendinis gruziniškas Sandros chačapuris
Orkaitėje iškepė skumbrę: rezultatas – fantastika, nerealiai skanu!
Daugelis susiruošę į gamtą daro keletą esminių klaidų: nepamirškite šių dalykų, kurie palengvins buvimą gamtoje
Meksikietiškas kulinarijos šedevras, kurį pasigaminsite ir lauke, ir namuose
Maisto technologas visiems laikams išaiškino, kokių dešrelių negalima jokiu būdu kepti
Grilio kultūra pasaulyje: ką ir kaip kepa pasaulio tautos
Monikos Kėdainių blynai su baravykų padažu: ant grilio kepta grybų sezono nuodėmė
Pilate alų ant šašlyko? Specialistas amžiams ir visiems laikams atsakė – verta tai daryti ar ne
Natalija Bunkė išdavė tobulų pusryčių receptą: jums reikės tik keturių produktų
Mėsininkas iš Mažeikių išdavė geriausią šašlyko marinato receptą: mėsa tirps burnoje
Jūs tik išmėginkite šį Gintaro patiekalą – ir patys džiaugsitės, ir svečius pavaišinsite
Apsilaižysite pirštus: sūriu ir kumpiu įdaryti mėsos suktinukai
Grilio entuziastas aiškiai sudėliojo, kaip iškepti sultingą mėsą – nuo šiol šašlykus marinuosite tik taip
Vištienos blauzdelės azijietiškai: užtruksite tik 20 minučių
Lengvai paruošiamas sultingas gruziniškas mėsos troškinys: nustebsite, kaip viskas paprasta
9 užkandžiai vakarėliui – bus taip gardu, kad neliks nė trupinėlio
Vištiena su daržovėmis – vienos skardos patiekalas, kuris visada pasiteisina
Jei esate išalkę, jei vakarėlis, žada, bus ilgas, gaminkite pitą su kiaulienos šašlyku. Kiekvienam svečiui toks patiektas patiekalas bus tikra skonių harmonija ir pasitenkinimas. Neškite į stalą pitą su kiaulienos šašlyku, kol dar šilta.
Kai stinga laiko, kai daugiau laiko norisi skirti bendravimui, o ne puodams, renkamės gaminti vieno puodo ar vienos skardos patiekalus. Būtent tokiu receptu šiandien ir dalijasi maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.
Vištienos kepsneliai su salotomis – patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Ir paruošiamas labai greitai – vos per 15 minučių. Vištienos kepsneliai su salotomis gardūs ir kiek pastovėję.
Kad ir kokią mėsą pasirinktumėte, tobulam jos paruošimui gali labai praversti plaktukas, teigia mėsos technologas Gintaras Bičkovas. O jeigu žinosite, kaip tinkamai jį naudoti, paruoštas patiekalas bus kokybiškesnis ir skanesnis.
Ne tik šašlykai – Živilė dalijasi 2 saldesnių patiekalų ant grilio receptais: liežuvį galima praryti
Kaip ir įprasta, kad ant grilio ar kepsninėje kepame kepame mėsą ir daržoves. O štai maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėja Živilė Stumbrienė kviečia išbandyti kitokius skonius ir pasigaminti 2 kone gurmaniškus patiekalus.
Šiltesniu oru norisi mėgautis „lengvesne“ mėsa, tad daug kas renkasi paukštieną. Be to, patiekalai iš šios mėsos kur kas greičiau pagaminami. Dalijuosi 7 receptais su vištiena. Tekste rasite šiuos: grilinti vištienos sparneliai, traškūs vištienos gabaliukai, tortilija su vištiena, saldžiarūgštė višt...
Kuriate laužą, traukiate grilį ar kepsninę ir ik tada susigriebiate, kad prie mėsos ar žuvies kepsnių neturite garnyro – marinuotų traškių daržovių, kurios taip tinka prie kepto maisto. Ne bėda – surinkau 5 marinuotų daržovių receptus, kuriuos galima valgyti jau po pusvalandžio. Tekste yra šie recep...
Turbūt absoliuti dauguma jūsų jau laukia savaitgalio ir dėlioja valgiaraštį. Na o kad vasarą itin gardūs grilyje, kepsninėje ar ant laužo pagaminti patiekalai, niekas nesiginčija. Kadangi aš irgi ruošiuosi į savaitgalį, nutariau paskaičiuoti, kiek atsieitų pagaminti vieną ar kitą patiekalą. Skaičiuo...
Pilna receptų, kaip marinuoti ir kepti šašlykus, kokius daržovių ir mėsos iešmelius suverti. O kaip iškyloje ruošti bulves? Kokius receptu vadovautis, kad ant grilio ar lauže iškeptos bulvės taptų visos iškylos žvaigžde? Studijos picnic_lt vienas iš įkūrėjų ir virtuvės šefas Jonas Galinaitis dalijas...
Maisto tinklaraščio „Receptų kolekcionierė“ autorė Karina Požienė kasmet laukia grilio sezono pradžios, nes žino, kad šeima galės mėgautis mėgiamiausiais šašlykais.
Šis daržovių ir jautienos užkandis pravers daugeliu atvejų – jį galima patiekti pietums ar vakarienei, įsidėti į pietų dėžutę ar neštis į pikniką. Sotų pyragą pjaustykite gabalėliais – tai bus lyg čeburekas, tik be riebalų. Daržovių ir jautienos užkandis gardus ir karštas, ir atvėsęs.
Turkiškos virtuvės restoraną atidaręs Seydi stebisi lietuviais – jūs ne tokie išlepę kaip mano tėvynainiai (1)
Prieš 10 metų į Lietuvą persikėlęs turkas Seydi tuomet dar nenumanė, kad nepažįstamos merginos leptelėtas klausimas „O, tu tikriausiai turi kebabų kioską?“ ne tik paskatins susimąstyti apie turkų virtuvės svarbą Lietuvoje, bet ir pastūmės įkurti nuosavą restoraną, kuriame puoselėjamos ne tik šimtame...
Grilio entuziastai žino, kad tikrasis vasaros sezonas prasideda, kai praūžia kasmetinis Kamado Bono Grilio festivalis. Didžiausias Baltijos šalyse tokio pobūdžio renginys šeštadienį Vilniuje įvyko jau šeštąjį kartą. Į festivalį susirinko pusantro tūkstančio žmonių.
Neabejotinai šiandien dauguma žmonių laiką leis gamtoje – kas prie ežero, sodyboje ar tiesiog ant namų grilio gamins iškylų maistą. Todėl jūsų dėmesiui – net 11 receptų su tortilijomis, vienu populiariausių ingredientų gaminant iškylų užkandžius. Tekste rasite šiuos receptus: kesadilija su vištiena,...
Taip apie pirmąjį šio sezono gaminį ant ugnies sako tinklaraščio „Tinginiai irgi verda“ kūrėja Egidija Smilingienė. Moteris dalijasi visus sužavėjusiu patiekalu ir pataria, kaip jį galima dar labiau patobulinti.
Itin gardžiai paruoštas keptas kamambero sūris – tokio niekas neatsisakys paragauti. Tai paprastai ir gana greitai pagaminamas patiekalas, tad gali tapti puikiu išsigelbėjimu užsukus svečiams. Keptą kamambero sūrį patiekite su spanguolių džemu.
Neseniai lankiausi Vokietijoje, kur daug keliaujant teko ne kartą ragauti bavariškų riestainių bretzelių. Iš išorės traškūs, o viduje minkšti jie taip mane sužavėjo, kad stengiausi išbandyti įvairius. Ir pasiteisino visi, kokius tik teko ragauti, – apibarstyti saulėgrąžomis, moliūgų, sezamo sėklomis...
Dar vienas lengvas patiekalas į vasaros valgiaraštį – kepta jūrinė lydeka. Čia puikiai dera žuvies švelnumas, prieskoninių žolelių pikantiškas skonis ir cukinijos lengvumas. Kepta jūrinė lydeka tiek skoniu, tiek išvaizda nė kiek nenusileidžia restorano patiekalams.
Auksinės ekspertų taisyklės, kad iškepusi mėsa nebūtų sausa, – dauguma daro vieną ir tą pačią klaidą (1)
Grilio sezonas vilioja naujais skoniais ir kvapais, tačiau gerą nuotaiką gali sugadinti nevykęs maistas. Perkepusi sausa mėsa – vienas dažniausių valgytojų nusiskundimų ir grilininkų nusivylimų. O kad taip nenutiktų, savo patarimais, kaip paruošti ir iškepti mėsą, kad ji būtų sultinga ir minkšta, da...