Užkandžiui, pietums ar vakarienei – progų patiekti keptus smidrus netrūksta. Būtinai pasinaudokite proga paragauti šių daržovių – dabar jų derliaus metas. Patiekite keptus smidrus su gaiviu burokėlių padažu.
Graikiškas jogurtas
21 straipsnių
Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.
Sveikai mitybai – lašiša su smidrais. Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis salotomis.
Kai norisi skanaus, gaivaus ir dar sveikuoliško deserto, kurį pagaminti mokėtų į konditerijos asus nepretenduojantis smaližius – puikiai tiks graikiško jogurto vyniotinis su mandarinais ir aguonomis.
Kad medžiagų apykaita būtų gera, negalima praleisti pusryčių: kad suaktyvėtų medžiagų apykaitos procesai, intensyviai degtų riebalai, valgyti ryte reikia pradėti ne vėliau kaip praėjus valandai po pabudimo.
Hipertenzija, arba aukštas kraujo spaudimas, yra pats dažniausias širdies ligų rizikos veiksnys, kuriam įmanoma užkirsti kelią. Kraujospūdžiui mažinti dažniausiai naudojami vaistai, įskaitant angiotenziną konvertuojančio fermento (AKF) inhibitorius. Tačiau gyvenimo būdo pokyčiai, tarp jų ir mitybos ...
Valgykite lašinius, nebėgiokite ir niekada nevalgykite vaisių: sveikatos guru pristato 10 būdų, kaip galite sulieknėti ir būti sveiki (188)
Pamirškite salotas – jei norite sulieknėti, valgykite lašinius, sūrį ir grietinėlę.
Labai greitai ir lengvai pagaminami blyneliai. Minkštučiai, vos saldūs ir tokie skanūs. Idealūs pusryčiams. O šiems blyneliams pasigaminti reikia tiek nedaug!
Nesvarbu, koks metų ar paros laikas ir nuotaika – skanaus deserto norisi visada. Tačiau kasdien valgydami miltinius ir daug cukraus turinčius patiekalus galime prisišaukti įvairius negalavimus. Todėl gaminant desertus vertėtų atkreipti dėmesį į jų sudėtį. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma ...
Net tada, kai svarbu nepriaugti papildomų kilogramų ar net sumažinti kūno apimtis, galima valgyti skaniai. Toliau paminėta keletas portale „Prevention“ siūlomų užkandžių, kurie ne tik gardūs, bet ir maistingi, be to, suteikia sotumo jausmą. Jais tikrai galite mėgautis be jokio sąžinės graužimo.
Graikiškas jogurtas – ne tik skanus ir naudingas žmogaus organizmui, bet ir virtuvėje itin plačiai panaudojamas maisto produktas. Įvairių mitybos specialistų teigimu, graikiškas jogurtas – ne tik skanus, bet ir naudingas žmogaus organizmui, mat jo sudėtyje gausu kalcio, probiotikų, jodo, baltymų, vi...
Visi supranta, kad mesti svorį ir atsisakyti kai kurių produktų – sunkus darbas. Turint omenyje visada ranka pasiekiamus kaloringus greito maisto produktus, patyliukais veikiančius svorio kontrolės diversantus, tokius kaip stresas ar miego trūkumas, kurių dažnai negalime net kontroliuoti, net ir lab...
Nors suprantame cukraus daromą žalą, jo atsisakyti labai sunku. O kai norime jį panaikinti iš vaiko raciono, tai gali tapti tikru iššūkiu. Daugelis pasakytų, jog lengviausias būdas tai padaryti – tiesiog nepirkti saldumynų.
Kartą paragavus namuose ruošto jogurto, jo norisi dar ir dar. Jį visada gaminu iš kaimiško riebaus pieno ir iš ne mažiau nei 2 litrų pieno, nes iš šaldytuvo toks jogurtas dingsta daug greičiau nei pirktinis. Natūralų jogurtą šaldytuve galima laikyti apie savaitę, o iš jo pasiruošti daug pačių įvairi...
Dauguma žmonių, kurie laikosi dietų, sunkiausiomis akimirkomis tiesiog palūžta ir persivalgo. Blogiausia, kad dažniausiai tokiu atveju pasirenkamas nesveikas, riebus maistas. Žinant tokią savo silpnybę dera žinoti, kokius maisto produktus geriausia valgyti užplūdus silpnumo akimirkomis.
Daugumai žmonių pagrindinis skirtumas tarp graikiško ir paprasto jogurto yra kaina. Tačiau šie jogurtai skiriasi ir naudingų maistinių medžiagų kiekiu. Kaip išsirinkti graikišką jogurtą, pataria LSMU profesorius Alvydas Unikauskas.
Daugumai žmonių pagrindinis skirtumas tarp graikiško ir paprasto jogurto yra kaina. Tačiau šie jogurtai skiriasi ir naudingų maistinių medžiagų kiekiu. Kaip išsirinkti graikišką jogurtą, pataria LSMU profesorius Alvydas Unikauskas.
Sveiko maisto kainos gali abstulbinti, ypač jei tai madingas produktas – pavyzdžiui, natūralūs neapdoroti migdolai ar šaltai spaustos žalumynų sultys. Tačiau galima valgyti sveikai ir neišlaidaujant.
Jeigu pusryčiams dažniausiai renkatės sausus pusryčius su pienu, šis naujausias Misūrio universiteto specialistų atliktas tyrimas skirtas specialiai jums.
Lietuvoje sparčiai populiarėjant bėgiojimo bumui ir daugėjant bėgimo renginių, neišvengiamai susiduriama su įvairiais sveikatos ir mitybos klausimais. Vienas aktualiausių – ką ir kada rekomenduojama valgyti bei gerti prieš bėgiojimą.