Gervuogės

20 straipsnių

Arūnas Milašius

Alfredas Bardauskas, ūkininkas, Žemės ūkio bendrovių asociacijos valdybos narys, juokauja, kad Lietuva didelė šalis. Vieni lietumi džiaugiasi, nes jau baigė sėją, kitiems stichija su kruša ir liūtimi – katastrofa. Priklauso nuo to, kokiame regione žmogus dirba.

Parengė Jurga Grigienė

Laikėtės greipfrutų ir keto dietos, atsisakėte duonos, makaronų ir kitų angliavandenių – tačiau svorio numesti taip ir nepavyko? Ekspertai siūlo atsisakyti tokių griežtų dietų ir prisiminti svarbią taisyklę: raktas į sėkmingą svorio metimą yra visai ne beskonė, mažai riebalų ir angliavandenių turint...

Pervalkuose, prie Mūšos upės, senelių Kazėnų giminės žemėje ūkininkaujantis Andrius Vingilys su įkvėpimu pasakoja ir rodo, kaip auginami lazdynai, gervuogės, avietės, medlievos, sausmedžiai, kaip prižiūrimi ir formuojami trešnių, obelaičių, kriaušių sodinukai, kaip tenka rūpintis žirnių ir česnakų p...

Saulė Norvilaitė

Vienas didžiausių vasaros malonumų yra uogavimas Lietuvos miškuose. Šiuo metu ten karaliauja mėlynės ir avietės, o vasaros pabaigoje sulauksime ir gervuogių. Tad pagriebę krepšius savaitgalį bent kelias valandas pasivaikščiokite miškuose.

Šiandien susirgimų onkologinėmis ligomis skaičiaus augimas gąsdina ne tik paprastus žmones, bet netgi ir mokslininkus bei specialistus. Ir esmė slypi ne tik žalinguose produktuose, kuriuose gausu konservantų ir trans-riebalų, kuriuos mes vartojame kasdien. Vėžinių ląstelių vystymuisi reikalinga ener...

Vaisiai su sėklomis ar kauliukais minkštime – ne tik maistas, bet ir vaistas. Juose gausu antioksidantų, vitaminų ir skaidulų. Ryškiaspalvės, sultingos ir kvapios uogos naudingos mažiems ir dideliems. Jose slypi sveikatos ir grožio šaltinis.