Alfredas Bardauskas, ūkininkas, Žemės ūkio bendrovių asociacijos valdybos narys, juokauja, kad Lietuva didelė šalis. Vieni lietumi džiaugiasi, nes jau baigė sėją, kitiems stichija su kruša ir liūtimi – katastrofa. Priklauso nuo to, kokiame regione žmogus dirba.
Gervuogės
20 straipsnių
Amerikiečių dietologai po nuodugnių vertinimų išrinko 9 pačias geriausias dietas – jos įrodė, kad yra tikrai veiksmingos ir nekenkia sveikatai.
Šarūnas Cijūnaitis, kuris uogų plantaciją įsteigė prieš keletą metų ir kiekvienos kultūros jau skina po keletą tonų, sako, kad tokių kiekių produkcijos Lietuvai nėra per daug. Atvirkščiai, viską sėkmingai išparduoda „elito“ turgelyje.
Išbandėte daugybę lieknėjimo būdų, bet rezultatai nedžiugina? Ši mityba ne tik tirpdo kilogramus, bet ir leidžia jaustis sotiems (1)
Laikėtės greipfrutų ir keto dietos, atsisakėte duonos, makaronų ir kitų angliavandenių – tačiau svorio numesti taip ir nepavyko? Ekspertai siūlo atsisakyti tokių griežtų dietų ir prisiminti svarbią taisyklę: raktas į sėkmingą svorio metimą yra visai ne beskonė, mažai riebalų ir angliavandenių turint...
Giedrius ir Daiva Žvinkliai ūkininkauja Plungės rajone Babrungų kaime. Jie pasirinko specializaciją auginti remontantines avietes ir gervuoges.
Daiva ir Jonas Sakalauskai Alytaus raj. ūkininkauja jau dvylikti metai – jų ūkio specifika ta, kad jie parduoda tik šviežias uogas. Tai braškės, serbentai, avietės, medlievos, gervuogės, šilauogės.
Laimutis Genys, ūkio „Genio rojus“ savininkas, Lazdijų raj. jau penktus metus augina smidrus ir gervuoges.
Be serbentų ar agrastų lietuvių soduose tradiciškai auginamos avietės, šilauogės, braškės, tačiau gervuogės čia kol kas dar retenybė. Prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, lygindama gervuoges su avietėmis, sako, kad nors jos panašios ...
Gervuogė pasaulyje populiari uoga Lietuvoje vis dar neranda savo vietos ir ją paprasta augina tik fanatikai bei vienas kitas ūkis.
Pervalkuose, prie Mūšos upės, senelių Kazėnų giminės žemėje ūkininkaujantis Andrius Vingilys su įkvėpimu pasakoja ir rodo, kaip auginami lazdynai, gervuogės, avietės, medlievos, sausmedžiai, kaip prižiūrimi ir formuojami trešnių, obelaičių, kriaušių sodinukai, kaip tenka rūpintis žirnių ir česnakų p...
Antioksidantai – tai natūralios cheminės medžiagos, kurios užkerta kelią ligoms. Tyrėjai iš Oslo universiteto norėjo išsiaiškinti, kuriuose produktuose didžiausia antioksidantų koncentracija. Taigi, jie patikrino 1113 maisto produktų ir gėrimų – nuo obuolių iki vaflių. Tyrimo išvados buvo paskelbtos...
Nors pirmasis lietuviškas derlius šiemet atkeliavo anksčiau, dalis daržovių ir uogų gali vėluoti (6)
Pirmieji lietuviški agurkai lietuviško prekybos tinklus šiemet pasiekė dar paskutinėmis vasario dienomis, neilgai trukus paskui juos atkeliavo ir pirmasis mūsų šalyje užaugintų pomidorų derlius. Braškės šiemet taip pat pasirodė balandžio pabaigoje, anksčiau nei pernai.
Visi žinome, kad mūsų sveikatai naudingi vaisiai ir uogos, o dar geriau, kad šiuo metu jų galime paskanauti ir nusiskynę iš savo daržo. Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė knygoje „Balansas kasdienybėje“ apie šią produktų grupę pateikia naudingų patarimų.
Glikeminis indeksas (toliau GI) dažnai minimas įvairiuose leidiniuose ir straipsniuose, skatinama vartoti žemo ir riboti aukšto GI produktus.
Vaikų mityba šį rudenį tapo viena iš populiariausių temų naujienų portaluose. Deja, nesibaigiančiuose skunduose apie tai, kad vaikai naujų, sveikesnių patiekalų mokyklose nevalgo, dažniausiai pamirštama tai, kas svarbiausia: ką daryti, kad situacija pasikeistų? Ką įdėti į moksleivio priešpiečių dėžu...
Vienas didžiausių vasaros malonumų yra uogavimas Lietuvos miškuose. Šiuo metu ten karaliauja mėlynės ir avietės, o vasaros pabaigoje sulauksime ir gervuogių. Tad pagriebę krepšius savaitgalį bent kelias valandas pasivaikščiokite miškuose.
Šiandien susirgimų onkologinėmis ligomis skaičiaus augimas gąsdina ne tik paprastus žmones, bet netgi ir mokslininkus bei specialistus. Ir esmė slypi ne tik žalinguose produktuose, kuriuose gausu konservantų ir trans-riebalų, kuriuos mes vartojame kasdien. Vėžinių ląstelių vystymuisi reikalinga ener...
Vasara – šašlykų, piknikų ir pasivaikščiojimų paplūdimiu metas. Dažnai žmonės skundžiasi, kad vasarą, kaip ir per šventes, jie prisivalgo daug nesveiko maisto, nes atostogaudami nenori gaišti laiko maisto gaminimui.
Vaisiai su sėklomis ar kauliukais minkštime – ne tik maistas, bet ir vaistas. Juose gausu antioksidantų, vitaminų ir skaidulų. Ryškiaspalvės, sultingos ir kvapios uogos naudingos mažiems ir dideliems. Jose slypi sveikatos ir grožio šaltinis.
Sužinokite, kuo vertingos gervuogių uogos?