Edita Gavelienė

Gėrimas, vadinamas „supermaistu“: saugo nuo vėžio, cukrinio diabeto ir nutukimo (3)

Šį gėrimą labai mėgsta japonai. Populiarėja jis ir Lietuvoje. Tai – mačios arbata, neretai vadinama net „supermaistu“. Apie tai, kuo ji...

Prieš 30 metų daugelio namuose gamintas gėrimas – vėl populiarumo viršūnėje: dietologė apžvelgia, ar tikrai jis toks nekaltas + išskirtinės sriubos receptas

Fermentuotam gėrimui, kurio tėvyne laikoma Kinija, jau tūkstančiai metų, bet populiariu Europoje jis tapo palyginti neseniai. Ne vienas prisimena, kaip...

Gydytoja pagyrė bulves: naudingos ir sergantiems, ir sveikiems – tik nesugadinkite visko jas ruošdami

Nors saldžiosiomis bulvėmis dažniausiai gardinamos sriubos ir troškiniai, jos taip pat patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies, o kartais net...

Pasakė, kaip vertina daugelio pamėgtą žuvies kepimo būdą: ne tik sumažėja naudingų, bet ir susidaro sveikatai nepalankių medžiagų (2)

Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad valgant žuvį galima gauti itin naudingų omega-3 riebalų rūgščių, tik svarbu atsižvelgti į jos...

Gydytoja pasakė, kuri vištienos dalis vertingiausia: tačiau naudokite ją ne visą

Mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad lyginant su bet kokia kita raudona mėsa, vištiena yra sveikatai palankesnis...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10