delikatesas

delikatesas

Delikatesas (pranc. délicatessen) – tai ypatingas, retas arba pagal labai aukštus atrankos kriterijus atrinktas nekasdienis maistas, kuriuo paprastai mėgaujasi gurmanai. Terminas naudojamas ir perkeltine reikšme – kalbant ne apie valgį, bet apie išskirtinį, rinktinės kokybės dalyką.

Tokios maisto prekių parduotuvės lietuviai nebuvo matę – užėję pasijusdavo kitais žmonėmis (2)

Užsukę apsipirkti į šiuolaikinius prekybos centrus vargu ar galėtume kuo nors nustebti – visko esame matę ir ragavę, tačiau taip buvo ne visada:...

SSRS Naujieji metai: bedievių vakarai, komjaunuoliškos Kalėdos, prisigėręs Senis Šaltis ir deficitais nukrautas šventinis stalas (3)

„Aš nustojau tikėti Seneliu Šalčiu būdama šešerių. Buvo Naujųjų metų išvakarės, netrukus turėjo pasirodyti ant buto slenksčio pagrindinis...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10